Κόβουν φάρμακα, γιατρό & εξετάσεις


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως η έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, η οποία δείχνει ότι το 64% ασθενών με χρόνιες παθήσεις – οι συγκεκριμένοι ασθενείς αντιστοιχούν στο 38% του γενικού πληθυσμού – δυσκολεύονται να επισκεφθούν το γιατρό τους, να κάνουν εξετάσεις ακόμη και να αγοράσουν φάρμακα, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ποσοστό βρισκόταν πέρυσι στο 49%. Από την έρευνα προκύπτει ότι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το αλτσχάιμερ έχουν μειώσει τη δαπάνη για επισκέψεις σε γιατρούς έως και 19%, για διαγνωστικές εξετάσεις κατά 18%, τα φάρμακα κατά 7% και τη συμπληρωματική αγωγή έως και 12%.

Ειδικοί εκτιμούν ότι οι περικοπές αυτές θα αυξήσουν τη νοσηρότητα και θα μειώσουν το προσδόκιμο ζωής, πράγμα που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιβάρυνση των δημόσιων νοσοκομείων. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 80% των ασθενών με χρόνιες παθήσεις θεωρούν πως η κατάσταση για αυτούς θα χειροτερέψει.

MEGATV
– Posted using BlogPress from my iPad

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου