ΚτΚ: Συστέγαση μονάδων ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ, και ελέγχους, προωθεί το υπ. Υγείας

570eb8c10207db0e16f7d600d5fd8996.w600.h340.z1Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, προχωρά σε αναδρομικό έλεγχο όλων των χρεώσεων παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ.

 

Τη συστέγαση κέντρων υγείας του ΕΣΥ με μονάδες του ΕΟΠΥΥ προωθεί το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής.

Το σχέδιο προβλέπει, αρχικά, τη λειτουργική διασύνδεση 45 με 50 κέντρων υγείας, εκ των οποίων τα 11 βρίσκονται στην Αττική, με κοντινές μονάδες του ΕΟΠΥΥ.

Ενδεικτικές περιοχές για την εφαρμογή του σχεδίου είναι το Κορωπί, το Μαρκόπουλο, το Λαύριο, η Ελευσίνα, τα Μέγαρα.

Στόχος του υπουργείου
 είναι να δημιουργηθούν μονάδες υγείας με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Παράλληλα, θα επιτευχθεί η ορθολογική διαχείριση του προσωπικού, η συνεργασία ιατρών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, και η δραστική μείωση των δαπανών.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, προχωρά σε αναδρομικό έλεγχο όλων των χρεώσεων παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποιο εύρος υπήρχαν διπλοχρεώσεις εξετάσεων και νοσηλίων, σε βάρος του Οργανισμού.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/238184/ktk-sustegasi-monadon-esu-kai-eopuu-kai-eleghous-proothei-to-up-ugeias/#ixzz2ZeeyfuzB

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου