Κραυγή αγωνίας ενός καρκινοπαθούς που δεν μπορεί να προμηθευθεί όσα χρειάζεται για την επιβίωσή του

Κραυγή αγωνίας ενός καρκινοπαθούς που δεν μπορεί να προμηθευθεί όσα χρειάζεται για την επιβίωσή του

Την επικίνδυνη καθημερινότητα που βιώνουν πλέον οι καρκινοπαθείς, περιγράφει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αθηνών ΚΕΦΙ, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Λ. Παπαγεωργόπουλο, με αφορμή τη διαμαρτυρία ενός ασθενούς που αδυνατεί να αγοράσει τα απαραίτητα για τη ζωή του διαιτητικά συμπληρώματα. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε την «κραυγή» αγωνίας & διαμαρτυρίας του ογκολογικού ασθενούς, κ. Αμπελάκια Άγγελου, ασφαλισμένου στον ΟΑΕΕ, ο οποίος πλήρωσε το ποσό των 450€ (τετρακοσίων πενήντα) για διαιτητικά συμπληρώματα, τα οποία στην περίπτωσή του αποτελούν όχι μόνο «φάρμακο», αλλά και την τροφή του, προκειμένου να επιβιώσει.

Ο συγκεκριμένος ασθενής αδυνατεί να καλύψει την ανωτέρω δαπάνη για τον επόμενο μήνα, εάν δεν του αποδοθεί η δαπάνη του προηγούμενου μηνός.
Παρακαλούμε, όπως επιλύσετε κατεπειγόντως το πρόβλημα του ανωτέρω ασθενούς.
Επιπρόσθετα, σας παραθέτουμε την ακόλουθη πρόταση και σας παρακαλούμε όπως την λάβετε σοβαρά υπόψη. Προτείνουμε οι ογκολογικοί ασθενείς να μην πληρώνουν το διαιτητικό τους συμπλήρωμα προκειμένου να τους αποδοθεί η δαπάνη εκ των υστέρων, (πώς είναι δυνατόν για παράδειγμα ένας υπερήλικας συνταξιούχος του ΟΓΑ, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 340€, να δαπανήσει το ποσό των 450€ για το συμπλήρωμα αυτό;). Επιπλέον η Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, αναλαμβάνει την διεκπεραίωση πλήθους γραφειοκρατικών εργασιών, όταν καλείται να αποδώσει την εν λόγω δαπάνη».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου