Κρίσιμη εβδομάδα για το Ερρίκος Ντυνάν

Την πιο κρίσιμη εβδομάδα  από την ημέρα της λειτουργίας του περνάει το νοσοκομείο »Ερρίκος Ντυνάν».  Οι δανεισμοί από την Μαρφίν, η κόντρα με τον Α. Βγενόπουλο με την δικαστική διαμάχη να κρατάει χρόνια, η φιλοξενία της μαιευτικής κλινικής «Γαία», οι χρυσές συμβάσεις με  δημοσιογράφους και μάνατζερ- σωτήρες,  δεν είναι τίποτα μπροστά στην κρίση  που υποβόσκει αυτές τις ώρες εντός του Κοινωφελούς Ιδρύματος.
Πιθανή άρνηση ενός νέου δανείου θα σημάνει, όπως όλα δείχνουν, την αρχή του τέλους για το νοσοκομείο της οδού Μεσογείων, το οποίο οφείλει στους προμηθευτές του πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως η πλειονότητα των προμηθευτών, όπως συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία, ζητούν να εξοφλούνται τα τιμολόγια προκαταβολικά και όχι μετά την παράδοση των προϊόντων τους . Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται ελάχιστα χειρουργεία ..τα οποία όμως δεν μπορούν να κρατήσουν  έστω και προσωρινά ανοικτές τις πόρτες του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα το  πραγματικό βάρος έχουν σηκώσει στις πλάτες τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αν και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες,  στηρίζουν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,  τις κλινικές και τα εξωτερικά ιατρεία ανοικτά,   αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις προσπάθειες που έχουν κατά καιρούς γίνει για την σωτηρία του.

Την ασφυκτική κατάσταση έχει εν μέρει προκαλέσει και η τακτική που ακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια και το Υπουργείο Υγείας,  του οποίου η ασάφεια δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εξεύρεση λύσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι απαιτήσεις του Ερρίκος Ντυνάν  από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πάνω από 25 εκατ. ευρώ ενώ άλλα τόσα ζητάει το ίδρυμα από το Δημόσιο εξαιτίας της συνεργασίας του με τον Ερυθρό.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς του  Ερυθρού μεταφέρονταν για νοσηλεία στις εντατικές του  Ντυνάν καθώς όλες οι εντατικές του ΕΣΥ ήταν κατειλημμένες και δεν θα μπορούσε παρά να γίνει μια μεταφορά σε ιδιωτικό νοσοκομείο για την σωτηρία τους .

Βάσω Καλυβιώτη 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου