Κων. Βέρρος: Μερικές σκληρές αλήθειες …

270452_10150242698544630_6581737_nΜερικές ΣΚΛΗΡΕΣ αλήθειες… Με αφορμή τον «φαρμακοποιό» από τα Ιωάννινα ο οποίος επι λέξει είπε υπερασπιζόμενος τα γενόσημα: «Επιτέλους, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τους ιατρούς με τις φαρμακευτικές εταιρείες» !!

1. Τα γενόσημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΙΔΙΑ. Μπορεί η δραστική τους ουσία να είναι βιοϊσοδύναμη με του πρωτοτύπου, αλλά υπάρχουν και τα έκδοχα. Παρά ταύτα, ο Ιατρός, με την κλινικη εμπειρία του, ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ και ως προς το είδος και την ένταση των ανεπιθύμητων ενεργειών, και ως προς την αποτελεσματικότητα της ουσίας. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ…

2. Ενα σοβαρό κράτος οφείλει να φροντίζει για τη δια βίου εκπαίδευση των ιατρών του. Θα έπρεπε λοιπόν, να δικαιούται ενας ιατρός να συμμετέχει με έξοδα του κράτους σε ένα τουλάχιστον ιατρικό συνέδριο του εξωτερικού ή και του εσωτερικού το χρόνο. Δυστυχώς ή ευρυχώς τον ρόλο αυτό τον είχαν αναλάβει οι φαρμακευτικές εταιρείες.

3. Οι φαρμακευτικές εταιρείας δαπανούσαν ιδιωτικό ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.

4. Υπάρχουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ στην σχέση Ιατρών – Φαρμακευτικών εταιρειών που κανείς δεν τις επισημαίνει, διότι κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει: υπάρχουν ΛΙΓΟΙ ιατροί που εξευτελίζουν το λειτούργημα και γίνονται ζητιάνοι και εξαρτημένοι, η μεγάλη πλειοψηφία που την απασχολεί πρώτα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ενός φαρμάκου, το συνταγογραφούν για αυτόν ακριβώς το λόγο και ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, αποδέχονται την παροχή της εταιρείας, η οποία θέλει να «ευχαριστήσει» τον Ιατρό για την εμπιστοσύνη που της δείχνει και φυσικά τον τζίρο που της κάνει. Η δεύτερη σχέση, ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΑΦΩΣ από την πρώτη, μιας και δεν υπάρχει κανενός ειδους εξάρτηση απο εταιρείες.

5. Υπάρχει μια μικρή μερίδα φαρμακοποιών (δεν μου αρέσει να γενικεύω λαικίστικα), οι οποίοι εχουν το σύμπλεγμα της αποτυχίας στο να γίνουν γιατροί και ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους γιατρούς, χορηγώντας φάρμακα σε ασθενείς που νομίζουν ότι θα γλυτώσουν ετσι την επίσκεψη στον γιατρό. Αλλοι απλώς θέλουν να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ. Αυτοί είναι ο πιο επικίνδυνοι και εκθέτουν όλο τον κλάδο. Αυτοί είναι που φωνάζουν και κόπτονται για τα γενόσημα. Φίλοι μου ΣΟΒΑΡΟΙ φαρμακοποιοί, δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να υποδείξει ο θεράπων το σκεύασμα.

6. Εαν το κράτος ξεκαθαρίσει ποιός θα φαει τη μήνυση (ο ΕΟΦ; ο φαρμακοποιός;) όταν εμφανιστεί μια ανεπιθύμητη ενέργεια απο ένα γενόσημο, τότε, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να αφήνω τους άλλους να επιλέγουν.. (Αυτό βέβαια είναι σχήμα λόγου, διότι σαφώς και θα με απασχολεί το αποτέλεσμα..)
7. Τελος, τον Δεκέμβριο γίνεται Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογία στο Δελχί της Ινδίας. Συνέδριο πολύ ενδιαφέρον για την ενημέρωση και την εκαπίδευσή μου.. Μόνο η συμμετοχή, είναι 500€. Βάλτε επιπλέον: ξενοδοχείο, φαγητό, μεταφορές κλπ, ψάχνω να βρω γύρω στις 3000€. Μήπως έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να πάω; Γιατί 3000€ δεν μου περισσεύουν αυτή τη στιγμή και δεν μου περίσσευαν ποτέ.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου