Κλείνουν 11.000 κλίνες και 660 τμήματα

Σε περικοπές 11.000 νοσηλευτικών κλινών και 660 τμημάτων και κλινικών του ΕΣΥ, οδηγούν τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων, όπως ανέφερε ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης σε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το iatronet.gr, η ΟΕΝΓΕ θεωρεί ότι είναι πλέον εμφανές πως η κυβερνητική σπουδή να υλοποιηθούν οι εντολές της τρόικας για δραστικές περικοπές στην υγεία οδηγεί σε εξαμβλωματικά οργανογράμματα νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υποσχέθηκε εξορθολογισμό στην τελική διαμόρφωση των νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ με βάση τις συνολικές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού.

Η ΟΕΝΓΕ ζήτησε την κάλυψη των αναγκών στελέχωσης των νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ με προτεραιότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τη λειτουργία αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και την εύρυθμη λειτουργία των υποστελεχωμένων Τμημάτων και Κέντρων Υγείας.

Θεωρεί ότι η περικοπή του εγγεγραμμένου στον κρατικό προϋπολογισμό κονδυλίου εφημεριών κατά 45 εκατομμύρια ευρώ είναι εξοργιστική και θα επιδεινώσει το πρόβλημα της επισφαλούς εφημέρευσης.

μέσω ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΕΣΥ: Κλείνουν 11.000 κλίνες και 660 τμήματα.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου