Κλείνει το ΤΥΠΑΤΕ με τροπολογία Λυκουρέντζου –Βρούτση

Κλείνει το ΤΥΠΑΤΕ με τροπολογία Λυκουρέντζου –Βρούτση

Με μία αιφνιδιαστική τροπολογία οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας κ.κ.Γ. Βρούτσης και Α. Λυκουρέντζος, προχωρούν στο κλείσιμο του Ταμείου Υγείας της Αγροτικής Τράπεζας.
Όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ταμείου Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας, «εντελώς αιφνιδιαστικά και αψυχολόγητα, στις 24 Μαίου και Παρασκευή μεσημέρι, οι Υπουργοί κ. Βρούτσης και Λυκουρέντζος, κατέθεσαν τροπολογία, με την οποία «επιλύεται» το πρόβλημα του Ταμείου Υγείας και των ασφαλισμένων του.
Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατέθεσαν αιφνιδίως στο σ/ν για την «κύρωση του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αεροπορικών μεταφορών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαικής Κοινότητας και των Κρατών μελών που υπεγράφη στις 25 και 30 Απρίλη 2007» (και όχι σε νομοσχέδιο σχετικό με τις αρμοδιότητες των Υπουργείων) «οι συνταξιούχοι του Ταμείου Συντάξεων και Πρόνοιας του Προσωπικού της ΑΤΕ» (και όχι οι συνταξιούχοι – ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΑΤΕ), αποκτούν δικαίωμα για «παροχές ασθενείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ, εφαρμοζομένων αναλόγως των διατάξεων που αφορούν τους συνταξιούχους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ» (και όχι ασφαλιστική ιδιότητα στον ΕΟΠΥΥ).
Κι όλα αυτά, ενώ εκκρεμεί η ψήφιση της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, ήδη από 25.04.2013, στην Βουλή και προβλέπει την διατήρηση του ΤΥΠΑΤΕ για ένα μεταβατικό στάδιο.
Μίας τροπολογίας, που είναι το επίπονο αποτέλεσμα συζητήσεων, διαβουλεύσεων και τελικά, της θετικής ανταπόκρισης ΟΛΩΝ των κόμματων του Κοινοβουλίου.
Και όλα αυτά, ενόσω, παράλληλα, με πρωτοβουλία του ΤΥΠΑΤΕ, των Συλλόγων Συνταξιούχων της ΑΤΕ και του ΕΟΠΥΥ διερευνάται η δυνατότητα της ένταξης του κλάδου υγείας του ΤΥΠΑΤΕ με όλες του τις υποδομές, στον ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ταμείου επισημαίνουν ακόμα: Με την καινοφανή, αλλοπρόσαλλη, πρόχειρη, παντελώς αόριστη και βιαστική προτεινόμενη ρύθμιση των κ.κ. Βρούτση και Λυκουρένζτου :
– Το ΤΥΠΑΤΕ οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο
– οι 120 εργαζόμενοι του ΤΥΠΑΤΕ θα μείνουν χωρίς δουλειά, με αμφίβολη την διασφάλιση και των στοιχειωδών δικαιωμάτων ως εργαζομένων.
Επιπλέον :
– χιλιάδες συνταξιούχοι θα απωλέσουν την ασφαλιστική τους ιδιότητα, διατηρώντας, απλώς, ένα αόριστο «δικαίωμα παροχών ασθενείας σε είδος» από τον ΕΟΠΥΥ, με αβέβαιο ασφαλιστικό μέλλον.
– χιλιάδες συνταξιούχοι ασφαλισμένοι του ΤΥΠΑΤΕ θα κληθούν να πληρώσουν από τις πενιχρές συντάξεις τους, το κόστος ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου