ΚΚΕ: Καμία συγχώνευση – κατάργηση δημόσιας μονάδας υγείας

Την αντίθεσή του στο σχέδιο κατάργησης ή συγχώνευσης δημόσιων μονάδων Υγείας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Όπως τονίζει ο Περισσός, «αποτελούν πρόκληση οι καταργήσεις δημόσιων κρεβατιών και εργαστηρίων, η ενδεχόμενη απόλυση μέσω της κινητικότητας – διαθεσιμότητας του ήδη ανεπαρκούς σε αριθμό υγειονομικού προσωπικού, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα ελέγχουν -όχι τις ‘σπατάλες’- αλλά την απαρέγκλιτη εναρμόνιση των παροχών στα όρια των δραστικών περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης και των παροχών του ΕΟΠΥΥ».

Το ΚΚΕ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση και την Ε.Ε. ότι «ενισχύουν τα μονοπώλια στην Υγεία και την επιχειρηματική δράση των συρρικνωμένων δημόσιων μονάδων, με ασθενείς που θα πληρώνουν ακριβά και εργαζόμενους υγειονομικούς που θα στοιχίζουν φθηνά, προκειμένου να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και Κ.Υ.- επιχειρήσεων».

Ζητεί τέλος να μην υπάρξει καμία απόλυση, αλλά «προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός και παροχή όλων των υπηρεσιών υγείας απολύτως δωρεάν σε όλους».

www.naftemporiki.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου