ΚΕΠΑ. Νέο σύστημα ηλεκτρονικής διάθεσης των ιατρικών γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών

ικα εταμΜέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που έθεσε σήμερα σε λειτουργία η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα αντλούνται πλέον διαδικτυακά από τους εμπλεκόμενους φορείς-παρόχους αναπηρικών επιδομάτων και προνομίων όλες οι ιατρικές γνωματεύσεις για τα αιτήματα που εκκρεμούν στις υπηρεσίες τους.

Το σύστημα ηλεκτρονικής διάθεσης των ιατρικών γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία και σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η άμεση πρόσβαση στην ιατρική γνωμάτευση διασφαλίζει τη διαδικασία χορήγησης των παροχών στους πραγματικά δικαιούχους και αποτρέπει την παραβατικότητα. Επιπρόσθετα, ελαχιστοποιεί τις μετακινήσεις της ευαίσθητης ομάδας των ατόμων με αναπηρία, τόσο στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας όσο και στους Φορείς.

Τέλος το ΙΚΑ σχεδιάζει μια ακόμη εφαρμογή η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέτει ηλεκτρονικά την αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ και να παρακολουθεί τόσο την πορεία της αίτησής του όσο και το οριστικό αποτέλεσμα της υγειονομικής επιτροπής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

2 Σχόλια

  1. αναστασια ατζεμη

    εχω αναπηρια 67 της εκατο ,εχω καταθεσει τα απαρατητα χαρτια για παραταση της συνταξης θα ηθελα να ξερω δεν δικαιουμε να περνω την συνταξη μου μεχρι να περασω απο επειτροπη?

  2. αναστασια ατζεμη

    εχω καταθεσει τα χαρτια μου εδω και 2 μηνες και ακομα δεν με εχουν ειδοποιηση το ποτε θα περασω,θα ηθελα σας παρακαλω μια απαντηση να ξερω γιατι μου εχει κοπει η συνταξη και δεν εχω αλλους πορους επιβιοσης

Υποβολή σχολίου