Καταγγελίες για γιατρούς στη Κύπρο

γιατροςΑνησυχητικές κι επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα του τσαρλατανισμού στην Κύπρο που λόγω της οικονομικής κρίσης, ολοένα και διογκώνεται, με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο να έχει οδηγήσει πλέον τώρα αρκετές υποθέσεις στην Αστυνομία για διερεύνηση.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δρ Βάσος Οικονόμου, είπε ότι οι τσαρλατάνοι «γιατροί» βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Κύπρο λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, και ειδικά στην κλασσική ιατρική και πωλούν ακριβά ελπίδα με απάνθρωπο τρόπο εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση, την απελπισία, το σωματικό και ψυχικό πόνο σοβαρά πασχόντων και θνησκόντων συνανθρώπων μας και πλουτίζουν σε βάρος τους. Οι «βίζιτες» κυμαίνονται από 100 μέχρι και 1000 ευρώ.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης, η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη και γέμισε η Κύπρος μαφίες που μαζεύουν τους καρκινοπαθείς που είναι θνήσκοντες στα τελευταία τους στάδια – εκεί όπου η επίσημη κλασσική ιατρική, έντιμα πράττουσα και δεοντολογικά σωστά, λέει στον ασθενή έκαμε “η επιστήμη ό,τι είχε να κάμει θα σου δώσουμε παυσίπονα, ανακουφιστικά, θα κάνουμε ανακουφιστική θεραπεία», σημειώνει ο Δρ Οικονόμου.

Ιατροί και μη ιατροί, συνεχίζει, παραλαμβάνουν τους άνθρωποι αυτούς που βρίσκονται σε απόγνωση, και τους λένε ΄σταματάτε τα χάπια που σας δίνει η κλασσική ιατρική και έχω μηχάνημα ειδικό, έχω αρώματα, έχω φυτά που μπορούν να σταματήσουν τον καρκίνο’.

Σημείωσε ότι τώρα στο Πειθαρχικό Σώμα του ΠΙΣ «υπάρχει περίπτωση που βγάζει μάτια». Άνθρωπος, διευκρίνισε, που είναι ιατρός άλλης ειδικότητας και σταμάτησε να κάνει την ειδικότητα του γιατί δεν είχε “ψωμί” με την έντιμη εργασία του δέχεται καρκινοπαθείς – αν και δεν έχει ειδικότητα ογκολογίας – μέχρι και από το εξωτερικό πάνε σε αυτόν, όπως πληροφορείται έγκυρα ο Σύλλογος.

Εχουμε περίπτωση, συνέχισε κάποιας στην ελεύθερη περιοχή που επαγγέλλεται ως nature-therapist ότι ασθενής που πήγε κοντά της την έβαλε σε μηχάνημα που έχει την δυνατότητα σύμφωνα με την ίδια να διαγνώσει τα πάντα – πόσα χρόνια θα ζήσεις, ποια ασθένεια έχεις κλπ.

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση της σταμάτησε τα υπερτασικά φάρμακα και της έδωσε βοτανοθεραπείες με αποτέλεσμα να αυξηθεί η πίεση της και να πάθει αιμορραγία στα μάτια. Η ασθενής πήγε σε οφθαλμίατρο που διέγνωσε 22 πίεση στα μάτια και την έστειλε σε παθολόγο ιατρό που μας κατάγγειλε την υπόθεση και εμείς με την σειρά μας δώσαμε τα στοιχεία στην Αστυνομία», σημείωσε ο Δρ Οικονόμου.

Αλλη περίπτωση, είπε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου είναι δύο εξ Ελλάδας που δεν έχουν καμιά σχέση με την ιατρική. «Ερχονται και βρίσκουν φιλόξενο έδαφος σε κανάλια της Κύπρου, μιλούν για μεθόδους που είναι αποκαλύψεις δικές τους συνδέοντας σε αυτές την θρησκεία και την ενέργεια του σύμπαντος. Ενας από αυτούς που ήδη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, έρχεται και συγκεντρώνει ασθενείς τους οποίους παίρνει σε εκδρομές σε Ελληνικά νησιά για να ξεκουραστούν, τσεπώνοντας και τα λεφτά από τις εκδρομές. Στο μεταξύ τους σταματά και την κανονική τους θεραπεία, τους υποβάλει σε νηστείες και τους φέρνει σε άσχημη κατάσταση πίσω».

Εχουμε, συνέχισε, περίπτωση στην Πάφο που έκανε ενέσεις μπότοξ σε ασθενή χωρίς να έχει καμία σχέση με την ιατρική, με αποτέλεσμα να παραμορφώσει την γυναίκα που υπέβαλε σε αυτή την θεραπεία. Κι αυτή η περίπτωση, σημείωσε, βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας.

Επίσης, είπε, στην Λεμεσό χειροπράκτης έκανε ζημιά στον σπόνδυλο γυναίκας διότι εμφανιζόταν ως γιατρός.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου