«Καμπάνες» θα ρίχνει ο ΙΣΑ σε όποιο γιατρό αποφασίσει να συμμετέχει σε διαφημίσεις

b91ad079ab3bd34ceb03305d4c4195ca.w600.h340.z1Να διαφυλάξει το κύρος του ιατρικού σώματος και να προφυλάξει τους πολίτες από την κατανάλωση σκευασμάτων που του διαφημίζουν παρανόμως γιατροί, είναι αποφασισμένο το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη – iatropedia

Εξηγήσεις αποφάσισε να ζητήσει άμεσα το ΔΣ του ΙΣΑ από τον γιατρό ο οποίος εμφανίστηκε σε διαφήμιση φαρμακευτικού σκευάσματος.

Τα μέλη του ΙΣΑ δηλώνουν έτοιμα να προασπίσουν την τιμή του ιατρικού σώματος αλλά και την ασφάλεια των πολιτών που πείθονται ευκολότερα για την αγορά σκευασμάτων εφόσον τους τα συστήνει γιατρός.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Υπόλογοι οι ιατροί που συμμετέχουν σε οποιασδήποτε μορφής προωθητικών ενεργειών φαρμακευτικών και συναφών σκευασμάτων
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση να καλέσει άμεσα ιατρό που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ για την προώθηση συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, για εξηγήσεις.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι η συμμετοχή ιατρού σε κάθε τέτοια προσπάθεια προώθησης πωλήσεων συγκεκριμένων σκευασμάτων απάδει της αξιοπρέπειας του ιατρικού επαγγέλματος και συνιστά παράνομη πράξη.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα παρακολουθήσει πλέον στενά το νέο αυτό φαινόμενο που κάποιες φορές ενδέχεται να θίγει τη δημόσια υγεία, στην προσπάθειά του να διαφυλάξει το κύρος του ιατρικού σώματος, πριν τούτο λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

  1. Άραγε συνάδει , είναι αξιοπρεπές, διαφυλάττει το κύρος του γιατρού η ενασχόληση του με άλλες, πλην της ιατρικής, δραστηριότητες π.χ. ντιλιβεράς , τυλιχτής σουβλακίων , ταξιτζής, νοσοκόμος κ.λ.π. προκειμένου να επιβιώσει; Οι εκπρόσωποι μας αποδέχθηκαν το δεκάρικο που έχει απαξιώσει κάθε έννοια ιατρικού κύρους, αποδέχθηκαν την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, έχουν αποδεχθεί την κατάσταση όπου οι πτυχιούχοι ιατρικής, οι νέοι γιατροί, έχουν μακροχρόνια αναμονή μέχρι έναρξη ειδικότητας. Στο διάστημα αυτό πρέπει να ζήσουν με όποιο επάγγελμα βρουν. Λαμπρόν πεδίον δόξης ενώπιον του ΙΣΑ αν θέλει να προστατέψει το ιατρικό κύρος.. Υπάρχει η δραστική ουσία, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, το rebate το clawback, , οι χαμηλές αμοιβές . Η ιατρική επιστήμη έχει τις πλέον μακροχρόνιες βασικές σπουδές, την πλέον μακροχρόνια εξειδίκευση, την ανάγκη της δια βίου εκπαίδευσης. Δια τούτο οι χώρες στις οποίες θέλουμε να ανήκουμε αμείβουν σοβαρά τον γιατρό. Ήδη πολλοί νέοι γιατροί ξενιτεύονται.

Υποβολή σχολίου