Και άλλο βέτο από ΠΑΣΟΚ στο ΠΕΔΥ μετά το 25ευρω

Και άλλο βέτο από ΠΑΣΟΚ στο ΠΕΔΥ μετά το 25ευρω

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ – enet.gr

Σε νέους μπελάδες φαίνεται ότι μπαίνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς μετά την επικοινωνιακή ήττα που υπέστη με το 25ευρω εισιτήριο στα νοσοκομεία διά χειρός ΠΑΣΟΚ, η συγκυβερνώσα παράταξη του ετοιμάζει κι άλλο χουνέρι.

b3e82af10c1fba619df9e8f1b5d26549_XL1Ειδικότερα, τα στελέχη του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ θέτουν βέτο σε άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη για τον ΕΟΠΥΥ και αφορά στις κλινικές μιας ημέρας.

Πρόκειται για το άρθρο 32, που αναφέρεται στις ιδιωτικές μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και με το οποίο καταργείται η αναγκαιότητα έκδοσης προεδρικού διατάγματος για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των μονάδων αυτών και εκχωρείται η αρμοδιότητα στον υπουργό Υγείας με απλή υπουργική απόφαση. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να στηρίξει όλη τη στρατηγική του, αλλά και τη διαπραγμάτευσή του, στην άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, χωρίς να έχει κατά τα άλλα πολλές αντιρρήσεις για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και το νέο δημιούργημα Αδώνιδος, το ΠΕΔΥ.

Είναι ενδεικτικό πως παρότι τα στελέχη του δεν συμφωνούν με τη θέση Αδώνιδος για γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο νέο σύστημα, το ζήτημα δεν θα τεθεί καν στο τραπέζι. Οπως αναφέρει με σαφέστατη αιχμή σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, στις κύριες επισημάνσεις για το νομοσχέδιο θα είναι «η απόσυρση διατάξεων που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ, μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες υγείας».

Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες της «Ε», τα στελέχη της συγκυβερνώσας παράταξης με εντολή… άνωθεν θα επιμείνουν στο θέμα της απόσυρσης του άρθρου στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη με τον Αδ. Γεωργιάδη «σχεδόν με μεγαλύτερη ένταση από το 25ευρω», όπως χαρακτηριστικά σημείωναν.

Κατά τα άλλα, για το ίδιο το νομοσχέδιο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις γι’ αυτό και σκοπεύουν να το στηρίξουν με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, που αποτελούν μάλλον εύκολη υπόθεση για τον υπουργό Υγείας.

Στο μεταξύ το σχέδιο Αδώνιδος προχωρεί κανονικά και περιλαμβάνει διαθεσιμότητες μετά την προώθηση του νομοσχεδίου αλλά και κλείσιμο των πολυϊατρείων κατά τη διάρκεια αυτή.

Μέχρι τότε όμως τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα υπολειτουργούν, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους έως και τις 24 Ιανουαρίου, ενώ θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα με επαφές με πολιτικά κόμματα.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου