Κίνδυνος για την υγεία των νεφροπαθών από τα φίλτρα αιμοκάθαρσης

Κίνδυνος για την υγεία των νεφροπαθών από τα φίλτρα αιμοκάθαρσης

Κραυγή αγωνίας των νεφροπαθών για τα φθηνά, ακατάλληλα και επικίνδυνα φίλτρα αιμοκάθαρσης που προμηθεύονται τα νοσοκομεία, εξαιτίας των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, καταγγέλει την τακτική που ακολουθούν τα νοσοκομεία, με τις προμήθειες φθηνών φίλτρων αιμοκάθαρσης, τα οποία είναι επικίνδυνα για τη ζωή των ασθενών.
«Δεν έχουμε καμία διάθεση – αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών – να ασχοληθούμε με το ποιός και πόσο θα πουλήσει τα φίλτρα στα νοσοκομεία. Είμαστε όμως αποφασισμένοι και αμετακίνητοι να ασχοληθούμε με την ποιότητα των φίλτρων που έχει άμεση σχέση με την αιμοκάθαρση και το προσδόκιμο της επιβίωσής μας.
Εμείς, το μόνο που ζητάμε είναι τα φίλτρα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται και ότι άλλο αξιόλογο φίλτρο βγεί στο μέλλον να βρίσκονται στη διάθεση των γιατρών μας για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την αιμοκάθαρσή μας. Τα φίλτρα δεν είναι μαξιλαροθήκες ή ουροσυλλέκτες. Είναι θεραπευτικά μέσα και η επιλογή τους για κάθε ένα ασθενή ανήκει και πρέπει να ανήκει στους ιατρούς και όχι στους διοικητικούς υπαλλήλους.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για όλους αυτούς τους σωτήρες της εθνικής οικονομίας που μη υπολογίζοντας καθόλου την ανθρώπινη ζωή, είναι έτοιμοι να μας ρίξουν στον Καιάδα νομίζοντας ότι θα εξοικονομήσουν μερικά ευρώ και να γεμίσουν τα νοσοκομεία με φίλτρα αμφιβόλου ποιότητος, προερχόμενα από τρίτες χώρες (Αίγυπτο, Ινδία, Κίνα) όπως πρόσφατα επιχειρήθηκε
Συνήθως είναι άνθρωποι που είτε δεν μπορούν να λύσουν τα διοικητικά αδιέξοδα που προκαλούν με τις ενέργειες τους και ρίχνουν τη βαριοπούλα στις πλάτες των αιμοκαθαρόμενων, είτε εξυπηρετούν ηθελημένα ή αθέλητα τα συμφέροντα αυτών που θέλουν για μια ακόμη φορά να ληστέψουν τα ελληνικά ταμεία».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου