ΙΣΠειραιά: όχι στους γιατρούς «μπαλαντέρ»

Για την τραγική υποβάθμιση της υγείας και της περίθαλψης του ελληνικού λαού κάνει λόγο για ακόμη μία φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, στηλιτεύοντας την μεταρρύθμιση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη η οποία ήταν μεταρρύθμιση μόνο κατ ευφημισμό, όπως αναφέρει.
Αφορμή αυτή την φορά, σύμφωνα με τον ΙΣΠ, αποτελεί η υπ΄ αρ. 8664/9 απόφαση του Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου της 2ης-4-2014, με την οποία καθίσταται σαφές το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Υγειονομική κάλυψη-Περίθαλψη του Ελληνικού Λαού.
 
Και συνεχίζει ο ΙΣΠ αναφερόμενος στην απόφαση αυτή: Οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν σε Ιατρικό προσωπικό μετά την εφαρμογή του Ν. 4238/2014, (τον οποίο είχαμε καταγγείλει και πριν την ψήφισή του και μετά την εφαρμογή του και εξακολουθούμε να τον καταγγέλλουμε και να ζητάμε την άμεση αναστολή του), ενισχύονται διαβάζοντας την απόφαση του Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ που έχει ως εξής: «Αποφασίζουμε την καθημερινή μετακίνηση ενός Ιατρού Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας από το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας στο ΠΕΔΥ Σαλαμίνας για την κάλυψη του πρωινού ωραρίου, λόγω σοβαρότατων υπηρεσιακών αναγκών». Το κείμενο αυτό τα λέει όλα».
Ενημερώνουμε την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, αναφέρει ο ΙΣΠ, να σταματήσει να προβαίνει σε διαχειριστικές αποφάσεις οι οποίες ταλαιπωρούν Ιατρούς και Πολίτες. «Το πρόβλημα δεν λύνεται με τις μετακινήσεις Ιατρών, αλλά με το να κατανοήσουν ότι άμεσα θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες και να παραδεχτούν όλοι οι συμμετέχοντες (ζητώντας συγνώμη) ότι το νομοσχέδιο αυτό για την ΠΦΥ, όπως και μία σειρά άλλων διοικητικών μέτρων (πλαφόν συνταγογράφησης, rebate, claw back, έλλειψη συμβεβλημένων Ιατρών, τεράστια κενά σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, εκ νέου διαθεσιμότητα-απόλυση 200 ειδικευμένων Ιατρών των πρώην Νοσοκομείων του ΙΚΑ κλπ.) δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά από την Ελληνική Κοινωνία και καταστούν ανασφαλή-επικίνδυνη την Περίθαλψη των Πολιτών».
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, καλεί τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ α) να αποσύρει την απόφαση 8664/9/2-4-14 και β) να γνωστοποιήσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα ΠΕΔΥ της περιφέρειάς του τόσο στον Υπουργό Υγείας, όσο και στον Πρωθυπουργό. Αν θέλει δε -με στοιχεία που έχουμε- να τους προσκομίσει τις σοβαρότατες ελλείψεις στις Μονάδες ευθύνης του, όπου έχει μειωθεί η δύναμη των υπηρετούντων Ιατρών κατά τουλάχιστον 60% με ταχεία αύξηση του ποσοστού. «Η δημιουργία πλασματικής εικόνας με μετακινήσεις και χρησιμοποιώντας τους Ιατρούς ως «μπαλαντέρ», δεν θα προσφέρει ούτε προσωρινό, ούτε μόνιμο «κουκούλωμα» της τραγικής κατάστασης που επικρατεί», καταλήγει ο ΙΣΠ.
 
Πηγή: http://www.onmed.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

 1. ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ "ΤΟΥ ΙΚΑ"

  Η ένεργεια της 2ης ΥΠΕ έιναι σύννομη σύμφωνα με τον νομο για το ΠΕΔΥ που όλοι γνωρίζατε ότι θα ψηφιστεί .
  Επειδη όμως θεωρήσατε ότι οι μονοι που θα βλαβουν θα έιναι οι απολυθέντες -«βολεμένοι»,κλπ- εν τελει συνάδελφοί σας στο ΙΚΑ παραβλεψατε την παράγραφο που μιλά για ενοποίηση-εναρμονιση της λειτουργίας ΚΥ και μονάδων πρωην ΕΟΠΥΥ.
  Τι έγινε λοιπόν; Σιγά τα ωά! Ενας γιατρός μετακινείται απο το ΚΥ στο ΠΕΔΥ.
  Οι μετακινησεις στο μέλλον θα έιναι πιό βιαίες και εκτεταμένες (πολεδομικό συγκρότημα-νομός -όμοροι νομοί αρμοδιότητας της ΥΠΕ).
  Τότε θα αντιληφθείτε όλοι πως ορμώμενοι απο ίδια συμφεροντα και μισος απαράμιλλο για τους ΙΚΑττζήδες παραβλέψατε πως ο νομος Γεωργιάδη αφορούσε όλους μας. Και φυσικά το μέλλον μας…

  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!!

Υποβολή σχολίου