Ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία

ba78822ba1d3b80a87beeb36f7669626.w600.h340.z11Με τη βοήθεια ιδιωτών γιατρών θα επιχειρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα κρατικά νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η έλλειψη ειδικευμένων ιατρών που διαπιστώνεται σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία θα αντιμετωπιστεί άμεσα από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και τις διοικήσεις των «προβληματικών» νοσοκομείων.

«Η διοίκηση ενός νοσοκομείου με την έγκριση της ΥΠΕ θα μπορεί να προσλαμβάνει με μπλοκάκι, δηλαδή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ιδιώτη γιατρό εκεί όπου υπάρχει έλλειψη, ώστε μέχρις ότου γίνει διαγωνισμός και να πάρουμε κανονικό μόνιμο γιατρό, να μπορεί να εξυπηρετείται ο πληθυσμός στο νοσοκομείο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει ο ίδιος στον ιδιώτη και να πληρώνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, τη Δευτέρα, στη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Star, επισημαίνοντας ακόμη ότι «οι προσλήψεις δεν είναι εύκολες, τουλάχιστον ακόμη».

Αναφορικά με τους επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι τοποθετούνται στα νοσοκομεία για ένα έτος, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν το μειονέκτημα αφενός της ετήσιας θητείας, αφετέρου της μεγάλης γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Η σχετική ρύθμιση που θα δώσει το πράσινο φως στις ΥΠΕ για τη σύναψη συμβάσεων έργου με ειδικευμένους ιατρούς, θα περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Πηγή: Ημερισία

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

  1. επιτέλους!!!! και κάτι σωστό που κάνουνε για το ΕΣΥ .Θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό.

Υποβολή σχολίου