Ιδιωτικές κλινικές: Πτωχεύουμε! Στο ΣτΕ για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις

f02902841accd3be407f1ac1f38e0770.w630.h345.z1Θα χρεοκοπήσουμε με την πολιτική αυτή και 25.000 άνθρωποι που εργάζονται στις ιδιωτικές κλινικές θα βρεθούν χωρίς εργασία, σημειώνουν τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών.

 

Αιτία η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που προβλέπει αναδρομική επιβολή claw back στις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές της χώρας.

 

«Η κίνηση μας έρχεται ως αποτέλεσμα της αυθαίρετης, αυταρχικής και μονομερούς τετελεσμένης απόφασης του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην εφαρμογή του θεσμού της εκ των υστέρων αναδρομικής επιβολής claw back, στις ιδιωτικές κλινικές. Αν επαληθευτούν οι πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος αυτού του claw back τότε οι εταιρείες του κλάδου οδηγούνται νομοτελειακά σε άμεση πτώχευση και 25.000 άνθρωποι που εργάζονται σε αυτές θα βρεθούν χωρίς εργασία» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος.

Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών μιλούν για μονομερή αθέτηση της συμφωνίας από την κυβέρνηση «παρότι ρητά προβλέπεται η συμφωνία και των δύο συμβαλλόμενων μερών στην οποιαδήποτε τροποποίηση της σύμβασης».

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, εξετάζει την υιοθέτηση κάθε άλλου νόμιμου μέσου καθώς όπως τονίζει: «Οι λογικές «αποφασίζουμε και διατάζουμε», μας οδηγούν σε καταστροφικές συνέπειες με άμεσες επιπτώσεις στους περισσότερους από τις 25.000 εργαζόμενους μας αλλά και στη Δημόσια Υγεία, εφόσον ο ιδιωτικός τομέας παρέχει το 39% του συνόλου των υπηρεσιών υγείας στη χώρα, αποτελώντας τον δεύτερο πυλώνα της».

Πηγή: Iatropedia

ΙΑΤΡΟΙ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου