Ιδιωτικές Κλινικές: Θα αποδειχθεί συνεπής η κυβέρνηση για μία φορά στιςπληρωμές της;

Φυσικά και είναι έξυπνοι άνθρωποι οι επιχειρηματίες που ηγούνται του κλάδου των ιδιωτικών Κλινικών και δεν παρασύρθηκαν από τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη αλλά και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού για τακτοποίηση των πληρωμών μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Θα ρωτήσετε ευλόγως, τότε, γιατί διέκοψαν τις επισχέσεις τους. Τι προσδοκούν; Τις διέκοψαν διότι αλλάζει άρδην το πολιτικό τοπίο και γνωρίζουν πως μέχρι να ψηφισθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Σταύρος Δήμας) αλλά και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε εκλογές, τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει στο κομμάτι της υγείας. Έτσι, οι εκπρόσωποι των Κλινικών (ΣΕΚ και ΠΕΙΚ) επιλέγουν να διακόψουν τις επισχέσεις τους -τις οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα- και να διευκολύνουν τους ασφαλισμένους αναφορικά με τις νοσηλείες τους. Άλλωστε, οι επιχειρηματίες το πρόβλημα δεν το είχαν ποτέ με τους πολίτες, αλλά με τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ενώ έχει λάβει τα χρήματα από το υπουργείο Οικονομικών, αντιστέκεται σθεναρά στο να πληρώσει και να τακτοποιήσει τις οφειλές προς τον κλάδο των ιδιωτών παρόχων υγείας.

Να θυμίσουμε πως η υπόσχεση του υπουργού Υγείας και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για τακτοποίηση πληρωμών, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση με τα μέλη του ΣΕΚ, αφορά σε εξόφληση του Απριλίου του 2014 και σε τακτοποίηση όλων των λιξιπρόθεσμων (2006-2011), τα οποία αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ.Να σημειωθεί ότι οι οφειλές του Απριλίου του 2014 ανέρχονται σε 32 εκατ. ευρώ για όλες τις Ιδιωτικές Κλινικές (τόσο μεγάλες, αυτές δηλαδή που ανήκουν στη δύναμη του ΣΕΚ, όσο και γενικές, αυτές που ανήκουν στη δύναμη της ΠΕΙΚ). Ο ΕΟΠΥΥ χρωστά ακόμη περίπου 3,5 με 4 εκατ. ευρώ στις ψυχιατρικές και ειδικές Κλινικές.
Ας ευχηθούμε μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις -άλλωστε έρχονται Χριστούγεννα και υπάρχει και το δώρο για τους εργαζόμενους- και η κυβέρνηση να αποδειχθεί εγκαίρως αξιόπιστη και συνεπής, αφήνοντας μια θετική επίγευση στους ιδιώτες παρόχους -όπως και σε άλλους κλάδους (βλέπε φαρμακοβιομηχανία, φαρμακοποιούς, γιατρούς κ.λπ.)- τους οποίους έχει ταλανίσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια.
 
Πηγή:  onmed.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου