Θα συνταγογραφούν οι «υπερσυνταγογραφούντες»

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ 59 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Τα ελληνικά δικαστήρια εξέδωσαν την πρώτη απόφαση αναστολής της «αυθαίρετης και παράνομης απόφασης του ΕΟΠΥΥ»

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ – ΕΝΕΤ

Δικαίωμα ξανά για συνταγογράφηση στους 59 γιατρούς που τιμωρήθηκαν για υπερσυνταγογράφηση έδωσε η ελληνική Δικαιοσύνη! Και πάλι μπορούν να συνταγογραφούν οι γιατροί που πρόσφατα τιμωρήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση και μάλιστα αφαιρέθηκε το όνομά τους από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Για απόφαση-κόλαφο της ελληνικής Δικαιοσύνης κατά του ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Η απόφαση φέρνει ανατροπή στα δεδομένα που θέτει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ περί ελέγχων, καθώς σύμφωνα με αυτή, γιατροί που τιμωρήθηκαν από τον οργανισμό για υπερσυνταγογράφηση και διεγράφησαν από το σύστημα μπορούν και πάλι να γράφουν φάρμακα στους ασθενείς τους.


Οπως σημειώνει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: «Κατέρρευσε η επικοινωνιακή «φούσκα» του ΕΟΠΥΥ, καθώς η ελληνική Δικαιοσύνη μετά από αίτηση αναστολής των γιατρών που τιμωρήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς στοιχεία με την κατηγορία της υπερσυνταγογράφησης, αποφάσισε να τους δώσει και πάλι το δικαίωμα να συνταγογραφούν, εκτιμώντας ότι δεν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία».

Κατά την Ενωση τα ελληνικά δικαστήρια εξέδωσαν την πρώτη απόφαση αναστολής της «αυθαίρετης και παράνομης απόφασης του ΕΟΠΥΥ περί αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης σε ιατρούς που είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ».

Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο να λύνονται τελικά οι υποθέσεις αυτές στην ελληνική Δικαιοσύνη δεδομένου ότι το επιχείρημα της αναστολής ήταν πως δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία εναντίον των γιατρών.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αναφέρει μάλιστα ότι επρόκειτο για προχειρότητα από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν είχε γνωστοποιήσει καν στους γιατρούς για ποιο λόγο τους παραπέμπει, ενώ επισημαίνει ότι «ουδεμία παράβαση διαπιστώνεται, αφού η υπόθεση παραπέμπεται για έλεγχο στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όπως η ίδια η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δηλώσει!». Σημειώνει, δε, ότι όλες οι αποφάσεις με τις οποίες καταργείται η πιστοποίηση των γιατρών «έχουν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου».

Η διοίκηση του Οργανισμού από την πλευρά της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο Οργανισμός κάλεσε τους ιατρούς να υποβάλουν τις εξηγήσεις τους και να ενημερώσουν για τα ανωτέρω.

»Σε σύνολο 87 ιατρών, οι 59 δεν έδωσαν επαρκείς απαντήσεις και ο Οργανισμός αποφάσισε την τετράμηνη διακοπή της συνεργασίας τους, καθώς οι εν λόγω ιατροί είχαν υπερβεί το μέσο όρο της ειδικότητάς τους από 216% έως 2.898%!

»Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καμία εκδικητική διάθεση έναντι του ιατρικού κόσμου της χώρας. Το αντίθετο. Ωστόσο, οφείλει να θέσει σαφή όρια στη συνεργασία του με τους ιατρούς, να προστατεύσει την υγεία των πολιτών και τις εισφορές των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων και να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Οργανισμού».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου