Η τρόικα φεύγει ο ανασχηματισμός έρχεται;

Η συζήτηση για τον ανασχηματισμό, για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ μοιάζει με το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, όπου παρελαύνουν δεκάδες ονόματα υποψήφια για διάφορες θέσεις. Όσον αφορά το υπουργείο Υγείας, μάλλον θα έχουμε αλλαγές στην ηγεσία του με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στην παραμονή του νυν αναπληρωτή, με αναβάθμιση του στον Υπουργικό θώκο. Και αν για τον υπουργό Υγείας λένε ότι είναι πιθανή η μετακίνησή του σε κάποιο άλλο κυβερνητική θέση, η εκ Δημοκρατικής Αριστεράς προερχόμενη υφυπουργό Υγείας, δε φαίνεται να αξιοποιείται περαιτέρω αφού ελάχιστα είναι ακόμη και τα κομματικά στελέχη που υπερασπίζονται τα έργα και τις ημέρες της στο υπουργείο…

Η παραμονή και αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δε θα αποτελέσει έκπληξη για πολλούς αφού όπως χαρακτηριστικά λένε «κάποιοι που ξέρουν», θεωρείται σκόπιμη και λογική, ένα τόσο σημαντικό υπουργείο δε μπορεί να συνεχίζει χωρίς «υπουργική μνήμη» την επόμενη ημέρα.

Πάντως εσχάτως έχουν κυκλοφορήσει και νέα ονόματα. Κυρίως του Βασίλη Κικίλια από τη μεριά της ΝΔ που επανήλθε και προστίθεται στη λίστα των κων Σαχινίδη Μητσοτάκη και Βαρβιτσιώτη.

Ας κρατήσουμε στα υπόψιν και ένα νέο όνομα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Του Συμεών Κεδίκογλου εξάδελφου του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου που είναι τομεάρχης υγείας του κόμματός. Παραμένοντας στο ΠΑΣΟΚ, δυνατά έχουν παίξει και οι υποψηφιότητες της Φώφης Γεννηματά αλλά και του εξωκοινοβουλευτικού μεν έμπειρου δε Γιώργου Κουτρουμάνη.

Φυσικά, άνθρωποι γύρω από τον πρωθυπουργό σχολιάζουν – τόσο για το χρόνο του ανασχηματισμού, όσο και για τα πρόσωπα – ότι θα είναι απόφαση του ιδίου. «Κανείς δεν μπορεί να μπει στο κεφάλι του Σαμαρά». Ίσως ο ανασχηματισμός να είναι πιο κοντά και γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος που αλλιώς θα κυριαρχήσει στην πολιτική ατζέντα της καθημερινότητας.

Βάννα Κεκάτου

healthview.gr

 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου