Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Τρεις μέρες μετά τις ενοχλητικές ερωτήσεις στον Άδωνι από το γιατρό του ΜΚΙΕ, έφοδος της αστυνομίας για έλεγχο διακίνησης ναρκωτικών

Έφοδο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου μετά από καταγγελίες ότι διακινούνται ναρκωτικά έκανε η αστυνομία.

Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις οι έρευνες αποβήκαν άκαρπες δείχνει όμως το πόσο ενοχλούνται κάποιοι από την εθελοντική προσφορά και το κοινωνικό έργο που προσφέρεται.Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ, (μα τι σύμπτωση)

Μετά τη σημερινή εισβολή της αστυνομίας και του Ε.Ο.Φ. στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μετά από ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών (!), αξίζει να θυμηθούμε ότι μόλις προχθές ο εκπρόσωπος του MΚΙ Ελληνικού, Γιώργος Βήχας είχε απευθύνει κάποιες «ενοχλητικές» ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

enikos.gr – O εκπρόσωπος του ΜΚΙΕ στον ενικό


Η ανακοίνωση των Γιατρών του Κόσμου


Έλεγχο στα Γραφεία των Γιατρών του Κόσμου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών πραγματοποίησε η Δίωξη Ναρκωτικών, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι παράνομο.

Όπως σημειώνουν οι Γιατροί του Κόσμου, ο έλεγχος έγινε μετά από επώνυμη καταγγελία, χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί στους ίδιους η ταυτότητα του καταγγέλλοντος.


«Όπως βεβαίως ήταν αναμενόμενο ο έλεγχος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, μιας και οι Γιατροί του Κόσμου ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από την ελληνική πολιτεία, φυλάσουν και διαχειρίζονται τα ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για ψυχιατρικούς ασθενείς, αποκλεισμένους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας» αναφέρει η οργάνωση.

Προσθέτει ακόμη πως προ μηνός έγινε παρόμοιος έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, κατά τον οποίο, επίσης διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του φαρμακείου ήταν καθόλα σωστή και νόμιμη.

Οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζουν δυσαρέσκεια για τα περιστατικά αυτά και κάνουν λόγο για συκοφάντες:

«Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων. Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο τη διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους. Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου