Η πρώτη λαϊκιστική υπόσχεση του Άδωνι: Θα ζητήσει από την τρόικα πρόσθετη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ…

Η πρώτη λαϊκιστική υπόσχεση του Άδωνι: Θα ζητήσει από την τρόικα πρόσθετη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ...

Την πρώτη λαϊκιστική υπόσχεσή του έδωσε την Πέμπτη 27 Ιουνίου ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)! Κι αυτό, γιατί μόνο ως λαϊκιστική θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη διαβεβαίωση του Άδωνι Γεωργιάδη σύμφωνα με την οποία θα ζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα από τους επικεφαλής της τρόικας επαρκή χρηματοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)…

Ό,τι κατεβαίνει, δεν ανεβαίνει ξανά, όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη και τις δαπάνες των φορέων και των οργανισμών του δημοσίου και αυτό το έχει καταστήσει σαφές η τρόικα από την πρώτη στιγμή, αλλά ο νέος υπυργός Υγείας δείχνει να υποτιμά τους προκατόχους του, αφού θεωρεί ότι εκείνοι δεν είχαν καν σκεφθεί να ζητήσουν αυτή την επαρκή χρηματοδότηση του Οργανισμού.

Κι όμως, τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος έχουν καταστήσει σαφές στους επικεφαλής της τρόικας ότι δεν μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να είναι οικονομικά βιώσιμος όταν η δημόσια χρηματοδότησή του περιορίσθηκε ουσιαστικά μέσα σε τρία χρόνια από 10,5 δισ. ευρώ σε… μόλις 6 δισ. ευρώ.

Απλώς αρεστός στον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου επεδίωξε προφανώς να γίνει ο νέος υπουργός Υγείας και τίποτε περισσότερο!

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου