Η προειδοποίηση Άδωνι και η επίσχεση των «κουρεμένων» από τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών

Η προειδοποίηση Άδωνι και η επίσχεση των «κουρεμένων» από τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών

Προς επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ οδεύουν οι ιδιώτες πάροχοι του ΕΟΠΥΥ όπως ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα μετά τα αναδρομικά κουρέματα που υπέστησαν σε χρήματα που είναι να εισπράξουν για το 2013.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA

Στις 29 Οκτωβρίου έχουν προαναγγείλει ότι θα ξεκινήσουν την επίσχεσή τους οι ιδιώτες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ εάν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το κούρεμα 20% και 25% σε ορισμένες περιπτώσεις στις οφειλές που είναι να εισπράξουν με καθυστέρηση από τον οργανισμό. Όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης δε φαίνεται να κάνει πίσω καθώς δηλώνει πως μπορεί να διακοπεί η συνεργασία των ιδιωτών με τον ΕΟΠΥΥ.


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασφαλισμένοι δε θα μπορούν να νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα ή να κάνουν τις εξετάσεις τους καθώς δε θα τους καλύπτει το Ταμείο τους. 

Από την άλλη όμως πάλι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς καθώς αν οι ιδιώτες ξεκινήσουν επίσχεση θα πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα για εξετάσεις- κλινικές από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. 

Όπως και να χει η μονίμως καθυστερημένη και κουρεμένη αποπληρωμή από την πλευρά του υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ δημιουργεί προβλήματα στους ασφαλισμένους που ταλαιπωρούνται στα αυτονόητα. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν νέες συναντήσεις των δύο πλευρών με την ελπίδα να βρεθεί η χρυσή τομή. 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου