Η ΝΤΡΟΠΗ του ΕΟΠΥΥ !

Είναι ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος ο μοναδικός ουσιαστικά οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους να κινδυνεύει με ολοκληρωτική κατάρρευση.

Είναι ντροπή η διοίκηση του ΕΟΠΠΥ, μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος της μαύρης τρύπας και τις παρενέργειες, να μην έχουν εισηγηθεί μέτρα και να μην έχουν παραιτηθεί αν αυτά δεν είχαν γίνει αποδεκτά και ξεκινήσει.

Είναι ντροπή κυβέρνηση και Τρόϊκα να ανακαλύπτουν τώρα τη βόμβα του ΕΟΠΠΥ για την οποία φωνάζουν όλοι οι πάροχοι υγείας.

Είναι ντροπή ένα σωστό εγχείρημα να έγινε με τόση προχειρότητα και να συνέχισε χωρίς σοβαρό σχεδιασμό που να προέβλεπε την πραγματικότητα στην χώρα.

Είναι ντροπή ο ΕΟΠΠΥ να χρωστά (και να αδυνατεί να εξυπηρετήσει) 1,2 δισ από το 2010 και το 2011 και να έχει σωρεύσει άλλο ένα 1,2 δισ για το 2012 και το 2013 μέχρι σήμερα, χωρίς να ξέρουμε που θα φτάσει, τινάζοντας την αγορά υγείας στον αέρα.

Είναι ντροπή 21 νομοί της χώρας να μην διαθέτουν συμβεβλημένο παιδίατρο!

Είναι ντροπή ο ΕΟΠΠΥ να διαθέτει πάνω από 500 εκ για διοικητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες παραγωγής υγείας στα υποκαταστήματά του, ενώ την ίδια στιγμή διαθέτει μόλις 82 εκ. για ιατρικές επισκέψεις των εκατομμυρίων ασφαλισμένων (τα οποία, δεν έχει φυσικά ακόμα πληρώσει)

Είναι ντροπή (ή σκάνδαλο; όπως λέει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΠΥ) ο οργανισμός να διαθέτει για υπερωρίες προσωπικού 21 εκ. ευρώ, 20 εκ. ευρώ για μισθώματα, 15 εκ. για προμήθεια Ηλεκτρονικών υπολογιστών,14 εκ. αμοιβές λοιπών που εκτελούν άγνωστης ταυτότητας υπηρεσίες με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, 5,8 εκ. για καθαρισμό γραφείων, 5,2 εκ. για φωτισμό και κίνηση, 2,5 εκ. για τηλεφωνικά – τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη, 2,5 εκ. για προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών, 1,6 εκ. για αγνώστου ταυτότητας «λοιπές πρόσθετες παροχές»!

Είναι ντροπή τα τηλεφωνικά ραντεβού να πληρώνονται από την τσέπη των ασφαλισμένων και μάλιστα πανάκριβα.

Είναι ντροπή η συζήτηση να είναι για το ποιος φταίει. Φταίνε όλοι!

Όπως λέει η γνωστή έκφραση, η αντίδραση της πολιτείας έπρεπε να είχε γίνει …χθες. Η βόμβα του ΕΟΠΠΥ έχει ήδη«απασφαλίσει» και απλώς μεταφέρεται από χέρι σε χέρι για να δούμε σε ποιου χέρια θα σκάσει; Υπάρχουν «πυροτεχνουργοί»;

www.healthview.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου