Η καταπολέμηση του Έμπολα σε αριθμούς

Ενώ η ζήτηση για ειδικευμένους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας που να είναι σε θέση να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του Έμπολα αυξάνεται διαρκώς, οι απαιτήσεις για τις γενικότερες προμήθειες που είναι απαραίτητες για να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι σωστά τη δουλειά τους αυξάνονται ακόμα περισσότερο.

Για παράδειγμα, μια απλή κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με 125 κλίνες απαιτεί τόνους νερού και χλωρίνης προκειμένου να απολυμαίνονται διαρκώς όλες οι επιφάνειες.

Δείτε μερικά ακόμα παραδείγματα για τους ιλιγγιώδεις αριθμούς που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της πιο θανατηφόρας έξαρσης του ιού Έμπολα στην ιστορία, όπως τα υπολόγισε η έγκριτη εφημερίδα Wall Street Journal.

Κάθε μέρα η θεραπεία ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ασθενή από Έμπολα απαιτεί:

200 λίτρα νερού


Μεγάλο μέρος του νερού, μαζί με τη χλωρίνη, χρησιμοποιείται στο πλύσιμο χεριών και ενδυμάτων (μπότες κλπ), προκειμένου οι γιατροί και οι νοσηλευτές να προστατευτούν από τον ιό.

75 λίτρα χλωρίνης


Χρησιμοποιείται για την απολύμανση κάθε επιφάνειας που έρχεται σε επαφή με μολυσματικά υγρά από τον κάθε ασθενή.

8 ζευγάρια γάντια


Τα γάντια είναι ζωτικής σημασίας για τον χειρισμό ασθενών και αντικειμένων στις κλινικές θεραπείας του Έμπολα.

3 ολόσωμες προστατευτικές στολές


Κοστίζουν περίπου 23 δολάρια η κάθε μία. Είναι ρουχισμός απαραίτητος για την προστασία των γιατρών και των νοσηλευτών. Το «κοστούμι» περιλαμβάνει αδιάβροχη πλαστική ποδιά, χειρουργική μάσκα, κουκούλα και γυαλιά.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου