Η επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας είναι πραγματική ‘υγειονομική βόμβα’

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι οροθετικοί του Συλλόγου «θετική φωνή» για την επίσχεση εργασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Π.Γ. Νοσοκομείου Αττικόν, κάτι που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δυσμενών εξελίξεων στο χώρο των υπηρεσιών υγείας επηρεάζοντας  άμεσα όλους όσους εξαρτώνται από αυτές τις υπηρεσίες και ειδικά τους χρόνια πάσχοντες.
«Η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας έχει πάρει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις και είναι εμφανής σε όλα τα στάδια της παροχής υπηρεσιών υγείας: υποστελέχωση των μονάδων, ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό από σύριγγες ως αντιδραστήρια εξετάσεων και από απλά φάρμακα ως αντιρετροϊκά, νοσηλευόμενοι με ράντζα σε διαδρόμους, απλήρωτο ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ειδικά για τις εξετάσεις των CD4 κυττάρων –μια εξέταση που προβλέπεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες ΚEΕΛΠΝΟ και ECDC να διενεργείται τουλάχιστον κάθε έξι μήνες για όλους τους οροθετικούς- ο σύλλογός μας έχει καταγράψει την συστηματική (ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης) ή περιστασιακή (Αττικόν, Ευαγγελισμός) έλλειψη των σχετικών αντιδραστηρίων και έχει παρέμβει όχι πάντα με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι προειδοποιήσεις  περί ‘υγειονομικών βομβών’ δεν μπορούν να θεωρηθούν ειλικρινές ενδιαφέρον για την δημόσια Υγεία όταν η κακοδιαχείριση των πόρων από διοικήσεις που αδυνατούν να δώσουν λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα και η σοβαρή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας μας βάζουν βαθύτερα σε ένα φαύλο κύκλο. Με έναν κοντόφθαλμο τρόπο παραβλέπουν ότι μια υποβάθμιση των συνθηκών παρακολούθησης των ανθρώπων που ζουν με HIV θα συνεπάγεται και μία ‘οικονομική βόμβα’ σύντομα», υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι οροθετικοί, οι οποίοι δηλώνουν αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, τους ανθρώπους που έμπρακτα και καθημερινά δείχνουν τη μέριμνά τους για τους οροθετικούς συχνά υπερβαίνοντας τον εαυτό τους.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου