Η επίσχεση «καίει» το Μάκη Βορίδη

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη – VIRUS.COM.GR
 
Κύκλο επαφών με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ ξεκινάει ο Υπουργός Υγείας σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι επισχέσεις παροχής υπηρεσιών. Εν τω μεταξύ, στο χορό των επισχέσεων εισέρχονται από σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού.
Της προσπάθειας εύρεσης συμβιβαστικής λύσης που θα φρενάρει τις επισχέσεις παροχής υπηρεσιών από κλινικές και γιατρούς θα ηγηθεί ο Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο Υπουργός Υγείας ξεκινάει σειρά επαφών με τους παρόχους, με το πρώτο ραντεβού να έχει καθοριστεί για σήμερα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Εν τω μεταξύ, ανοικτό είναι ακόμη το ενδεχόμενο συνάντησης του Υπουργού με το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, οποίες συνεχίζουν κανονικά την επίσχεση. Ωστόσο, αν και ο ΕΟΠΥΥ είχε προειδοποιήσει με διακοπή της σύμβασης σε όποια κλινική προχωρήσει στην επίσχεση και αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους, βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων, μέχρι στιγμής κάτι σχετικό δεν έχει υλοποιηθεί.
 
Βέβαια, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να προχωράει με δική του απόφαση στη διακοπή συμβάσεων, όταν κρίνει πως επιβάλλεται. Φαίνεται, λοιπόν, πως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διατηρεί μια στάση αναμονής, με τις εξελίξεις, ωστόσο, να αναμένονται άμεσα.
 
Μετά τις ιδιωτικές κλινικές, σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από σήμερα και οι κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, που έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό, κατηγορώντας Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ πως δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση, ενώ καθυστερούν σημαντικά οι πληρωμές των γιατρών από το Φορέα.
 
Όπως τονίζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), ο ΕΟΠΥΥ οφείλει το 10 % επισκέψεων και πράξεων από 1/1/2012, 4 μήνες του 2013 και 3 μήνες του 2014 σε πράξεις, καθώς και ληξιπρόθεσμα των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Η επίσχεση θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα που η ένωση θα επανακαθορίσει τη στάση της.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου