Η εθνική θλίψη παίρνει νοσολογικές διαστάσεις

Η εθνική θλίψη παίρνει νοσολογικές διαστάσεις

Η «εθνική θλίψη», πολλές φορές παίρνει νοσολογικές διαστάσεις και εξελίσσεται σε κατάθλιψη, επισημαίνουν οι διοργανωτές του Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγιεινής με θέμα «Κρίσεις και Καταστροφές : Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις».

Κεντρικό θέμα αυτού του συνεδρίου θα είναι οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, θα εξετασθούν και οι επιπτώσεις των φυσικών και των ανθρωποπροκαλούμενων καταστροφών που δεν έχουν παύσει να μαστίζουν τον κόσμο σε οικουμενικό επίπεδο.
«Υπάρχει λοιπόν επείγον κοινωνικό αίτημα να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό το θέμα και να προτείνουμε λύσεις», επισημαίνουν στο μήνυμά τους οι πρόεδροι των φορέων της οργάνωσης του συνεδρίου Καθηγητής Ιωάννης Γκιουζέπας ,Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Deborah Wan ,Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγιεινής, Καθηγητής Γιώργος Χριστοδούλου ,Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Πλουμπίδης Αναπλ. Καθηγητής, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και Συν-Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο Καθηγητής κ. Χριστοδούλου αναφέρει :
«Καταστροφές συνέβαιναν πάντα και εξακολουθούν να συμβαίνουν πάντα και παντού, από το τσουνάμι της ΝΑ Ασίας και τους σεισμούς που έπληξαν πολλές χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της φιλοξενούσης χώρας) μέχρι τις οικονομικές καταστροφές που επισυμβαίνουν στον παρόντα χρόνο στην Ν. Ευρώπη. Η αποτροπή των καταστροφών αυτών ξεφεύγει από τις δυνατότητές μας. Μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε τις ψυχολογικές και τις ψυχοπαθολογικές τους επιπτώσεις και σε σημαντικό βαθμό μπορούμε και να τις προλάβουμε.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου