Η γνησιότητα… θα σας κοστίζει πανάκριβα

Μήπως η δυσπιστία σας αναγκάζει να ζητήσετε από τον γιατρό να σας συνταγογραφήσει αντί για γενόσημο το γνήσιο φάρμακο; Σε αυτή την περίπτωση θα πληρώσετε κατά 56,31% πιο ακριβά την επιλογή σας.
Οι φαρμακοποιοί έδωσαν στοιχεία για το πόσο θα αυξηθεί το κόστος για τους ασθενείς οι οποίοι επιμένουν στην γνησιότητα των φαρμάκων και δεν θέλουν να τους χορηγούνται απλά οι δραστικές ουσίες .

Ενδεικτική η περίπτωση γνωστού φαρμάκου για γαστροπροστασία που βασίζεται στη δραστική ουσία Ομεπραζόλη. Αν υπολογίσει κανείς 2 κουτιά φάρμακα το μήνα που απαιτούνται για τη θεραπεία, ο ασθενής πλήρωνε μέχρι σήμερα συμμετοχή 25% δηλαδή 6,18 ευρώ. Πλέον θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει 9,65 ευρώ δηλαδή στην περίπτωση αυτή έχουμε αύξηση 56,15%.

Αντίστοιχα,  για τη δραστική ουσία Μελοξικάμη, Αντιφλεγμονώδες -Αναλγητικό για τη συνηθισμένη θεραπεία ενός μηνός ο ασθενής χρειάζεται 1 κουτί με 30 ταμπλέτες. Μέχρι τώρα με το ισχύον Δελτίο Τιμών ο ασθενής πλήρωνε τα εξής: 12,36ευρώ x 25% συμμετοχή δηλαδή 3,09 ευρώ. Το υπόλοιπο το πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ δηλαδή 9,27 ευρώ.

Με τις νέες τιμές όμως και τα νέα δεδομένα ο ασθενής θα κληθεί να πληρώσει 4,83 ευρώ. Αύξηση δηλαδή 56,31%.

Πηγή: Υγείαnews

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου