Η αποστασία των γιατρών και το εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ- Capital.gr

Η επιστροφή στην προ- ΕΟΠΥΥ εποχή δείχνει τελικά να μην είναι μακριά. Ήδη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί προσανατολίζονται σε μαζικές αποχωρήσεις, εάν ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να μην πληρώνει, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει τους 10 εκατ. ασφαλισμένους στην αναγκαστική λύση της επίσκεψης επί πληρωμή.

Όπως υποστηρίζουν οι ιδιώτες γιατροί, τα μισά ιατρεία και εργαστήρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα πρόθυρα του λουκέτου, με αποτέλεσμα η διακοπή της σύμβασης να αποτελεί τη μόνη διέξοδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Γιώργο Ελευθερίου, η εξέλιξη αυτή θα σημάνει ταυτόχρονα τη δημιουργία «ολιγομονοπωλίων» στο χώρο της περίθαλψης και την εκτόξευση του κόστους της ιατρικής επίσκεψης στα ύψη.

Οι αποχωρήσεις από τον οργανισμό έχουν ήδη ξεκινήσει. Από τους 5.500 γιατρούς που είχαν αρχικά ενταχθεί στους κόλπους του ΕΟΠΥΥ, έχουν απομείνει περίπου 4.000, με τα προβλήματα της έλλειψης να είναι εντονότερα στην περιφέρεια. Πλέον οι γιατροί προειδοποιούν με πλήρη αποστασία εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των οφειλών που εκκρεμούν από το 2012 και εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν κούρεμα έως και 50% των ληξιπρόθεσμων χρεών που μέχρι και το 2011.

μέσω Η αποστασία των γιατρών και το εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ- Capital.gr.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου