Η αλήθεια για τις αμοιβές των φυσιοθεραπευτών από τον ΕΟΠΥΥ


Επειδή μεγάλη αναστάτωση και διαμαρτυρίες προκλήθηκαν από το ρεπορτάζ για τους φυσιοθεραπευτές και τα ποσά που ορισμένοι διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ και φθάνουν ακόμη και τις 20.000 μηνιαίως, να διευκρινίσουμε: είναι σαφές ότι οι δαπάνες αυτές δεν αφορούν όλο τον κλάδο αλλά ορισμένες περιπτώσεις. Βεβαίως, η πλειονότητα των επιτηδευματιών αυτών πλήττεται από την κρίση όπως οι περισσότεροι.

Στο κείμενο ουδέποτε έγινε αναφορά σε ολόκληρο τον κλάδο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και κάποιους φυσιοθεραπευτές που δημιουργούν μέσο όρο απαιτήσεων περί τις 20.000. Λυπούμαστε αν αυτό δεν ήταν σαφές.

Μάλιστα από την αρχή αναφέρεται ότι «φυσιοθεραπευτές κροίσους φαίνεται ότι έφτιαχνε ο ΕΟΠΥΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι στη χώρα του Μνημονίου κάποιοι εξακολουθούν να θησαυρίζουν ανεξέλεγκτα». Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι δεν αναφερόμαστε σε όλο τον κλάδο, αλλά μόνο σε σκανδαλώδεις περιπτώσεις που αποτελούν αντικείμενο έρευνας.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε λοιπόν οφείλεται κυρίως στη δικαιολογημένη ευθιξία ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με απάτες και πλασματικές διεκδικήσεις.

Αλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με δηλώσεις του στην «Ε» στο χθεσινό ρεπορτάζ επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε ότι θα ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι.

Ενδεικτικά, έπειτα από ελέγχους που έγιναν στο τέλος του 2012 διαπιστώθηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις φυσιοθεραπευτών (όχι κέντρων φυσιοθεραπείας):

– Αγρίνιο: 10 φυσιοθεραπευτές δηλώνουν ως μηνιαίο απαιτούμενο ποσό από 20.160 ευρώ μέχρι 30.880.

– Λουτράκι: 8 φυσιοθεραπευτές δηλώνουν από 21.240 μέχρι 31.880 μηνιαίως.

– Ηράκλειο: 9 περιπτώσεις από 20.120 μέχρι 25.840 ευρώ.

– Καβάλα: 7 περιπτώσεις από 22.040 μέχρι 30760 ευρώ.

– Ελευσίνα: 7 περιπτώσεις από 22.000 μέχρι 25.420 ευρώ.
ΔΗΜ. ΕΥΘ. – ENET

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου