Η ακτινογραφία του ΕΣΥ δια χειρός εργαζομένων! Δείτε τα κενά και τις ελλείψεις

Τραγικές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, φαινόμενο που εντείνεται σε καιρό κρίσης καθώς προσλήψεις δε γίνονται ενώ και υλικά δεν αγοράζονται. 
 
ΙΑΤROPEDIA
 
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά χιλιάδες κενά σε προσωπικό παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία. Οι προσλήψεις και με εντολή τρόικας έχουν παγώσει παρότι συχνά πυκνά διαφημίζονται προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.
 
Και αυτό επειδή η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή σε οργανισμούς που συστήθηκαν την τελευταία τετραετία. Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις. 
 
Και όχι τυχαία βέβαια αφού χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την Υγεία τσεκουρώνονται. Είναι ενδεικτικό ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ είναι 60% κάτω σε σχέση με το έτος 2009.
 
Και του χρόνου τα πράγματα θα είναι χειρότερα καθώς ο Μάκης Βορίδης έχει ήδη προαναγγείλει πως θα μειωθούν οι προυπολογισμοί περαιτέρω κατά 160 εκατ. ευρώ.
 
Αποτέλεσμα είναι τα νοσηλευτικά ιδρύματα να αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και οι ασθενείς να φέρνουν ακόμη και τις γάζες από το σπίτι τους.
 
Πλέον όμως λείπουν και βασικά τρόφιμα από τα μενού των νοσηλευομενων.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου