«ΗΡΩΔΙΑΔΕΣ»

«ΗΡΩΔΙΑΔΕΣ»

 Νικήτας Δημητρίου,3.5.13

«Ξεσπάθωσαν» πάλι οι συνήθεις «προστάτες» της υγείας του
«λαού». Ξέρετε, αυτοί που δια της αδιαφορίας τους «ξετίναξαν» κυριολεκτικά το δικό τους ασφαλιστικό ταμείο, βασιζόμενοι επί δεκαετίες στα «σιγουράκια» των «υπερ τρίτων» φόρων (διάβαζε: Αγγελιόσημο).

Χέρι-χέρι λοιπόν με τους γνωστούς διαπρύσιους κήρυκες της καταγγελίας του Μνημονίου και τους προέδρους συλλογικοτήτων με βαρύγδουπες ονομασίες όπως «Προάσπιση του Κοινωνικού Κράτους» (με ξένα και με δανεικά χρήματα, βεβαίως,βεβαίως….), δικαιολογούν τον μισθό τους (συχνά σε περισσότερα του ενός Μ.Μ.Ε).

Καταγγέλλουν λοιπόν με την γραφίδα τους στα φύλλα και τους ιστοτόπους τις αυξήσεις σε «πολλά φάρμακα». Για την ιστορία, έναντι του προηγουμένου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων, οι εν λόγω αυξήσεις, εφόσον δεν πρόκειται για διορθώσεις «ημαρτημένων» της λαμπρής κατά τα άλλα «επιτροπής τιμών φαρμάκων», αφορούν σε  μόλις    33        σκευάσματα, που αθροίζουν συνολικά   65      φαρμακοτεχνικές μορφές, ήτοι σε ποσοστό  0,63%(!!!!) των ασφαλιστικά αποζημιούμενων φαρμάκων της –νέας-«θετικής» λίστας (10.347 σκευάσματα). Στην περίπτωση των Φ.Υ.Κ, οι αυξήσεις αφορούν σε 22 σκευάσματα (3,3% του συνόλου)

Στις  περιπτώσεις  αύξησης τιμής , οι εν λόγω «προστάτες» απλώς ας κάνουν τον κόπο να αναφέρουν την συνολική μείωση των τιμών τους έναντι της 3ετίας 2010-12. Εκτός και αν η αντικειμενικότητα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας έχει περιορισμούς.

Η γλώσσα τους, βεβαίως, έκανε «γαργάρα» την καταγγελία των Διαγνωστικών Κέντρων για το «κόλπο» που αυξάνει τα έσοδα των «μεγάλων» του κλάδου και επιβαρύνει αντίστοιχα τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και τον «δικό» τους ασφαλιστικό φορέα.

Μήπως κάνω κάποιο λάθος;

Σ.Σ: Δεν είμαι ιατρός,φαρμακοποιός, κ.τ.λ.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου