ΕΣΔΥ: 1 στους 2 έλληνες στερείται το φαγητό για τα φάρμακά του

 
Σοβαρά στοιχεία για την δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν οι έλληνες πολίτες- όπου 1 στους 2 στερείται τροφή για να αγοράσει φάρμακα, σχεδόν δηλαδή το 40% των πολιτών- καταγράφει έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Επίσης, πολλοί πολίτες (το 64%) δεν επισκέπτονται καν τους γιατρούς, παρ’ ότι το έχουν ανάγκη, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων τους. Και αυτό, τη στιγμή που τα προβλήματα υγείας αυξάνονται, κυρίως λόγω του χρόνιου άγχους, της κατάθλιψης και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Συγκεκριμένα, από το 2011 έως και το 2013 τα νοικοκυριά μείωσαν στο μισό τα χρήματα που έδιναν στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα, πολλοί Ελληνες αναγκάστηκαν να ψαλιδίσουν τα ήδη περιορισμένα έξοδα για τα απαραίτητα, προκειμένου να συνεχίσουν τη φαρμακευτική αγωγή τους. Οι 8 στους 10 ασθενείς μείωσαν τις δαπάνες για στέγαση, μετακινήσεις και τηλεπικοινωνίες για να αγοράζουν φάρμακα, ενώ 4 στους 10 έφτασαν στο σημείο να κάνουν οικονομία ακόμη και στη διατροφή για τον ίδιο σκοπό. Μάλιστα, οι 2 στους 10 έκοψαν εντελώς τις επισκέψεις στους γιατρούς.
 
Και αυτό τη στιγμή που:
– 2,5 εκατ. Έλληνες πάσχουν από υπέρταση
– το μέσο μηνιαίο κόστος για έναν ασθενή που πάσχει από Αλτσχάιμερ αγγίζει τα 314 ευρώ
– κάθε διαβητικός χρειάζεται περίπου 1.500 ευρώ το χρόνο για τα φάρμακά τουλάχιστον
– κάθε Έλληνας που πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια χρειάζεται το χρόνο 1.711 ευρώ για την αγωγή του.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ακόμη, τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία, δείχνουν ότι σχεδόν η μισή ελληνική κοινωνία είναι αποκλεισμένη από το δημόσιο σύστημα υγείας: καρκινοπαθείς που πεθαίνουν στα σπίτια τους αβοήθητοι και χιλιάδες βρέφη μένουν ανεμβολίαστα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι 3.000.000 Έλληνες είναι ανασφάλιστοι.
Πηγή: http://www.onmed.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου