Εποικοδομητική η συνάντηση Βλασταράκου – Σαλμά !!!

Μετά από συνάντηση του προέδρου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μιχάλη Βλασταράκου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, καθώς και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, τη λειτουργία των μονάδων, τα προβλήματα των ιατρών που υπηρετούν σε αυτές, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα ΚΕΠΑ κλπ.

Όσον αφορά τη μονιμοποίηση, υπεγράφη η ολοκλήρωση της διαδικασίας των ΣΚΕΙΟΠΙΚΑ από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και εστάλη στον ΑΣΕΠ, για έγκριση της νομιμότητας της διαδικασίας και την οριστικοποίηση των πινάκων κατάταξης.

Συζητήθηκε επίσης, ο τρόπος ένταξης των ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ενιαίο μισθολόγιο, προκειμένου να εγκρίνονται και από τους πάρεδρους τα εντάλματα για τις υπερωρίες και αναμένονται οι ενέργειες στην παραπάνω κατεύθυνση από την πολιτεία.

Για το επιστημονικό βαθμολόγιο, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί άμεσα στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ μέσα από το Προεδρικό διάταγμα 166. Όσον αφορά την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, αναφέρθηκε στη συζήτηση η έλλειψη υποδομών και η ανεπάρκεια του συστήματος και ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να εφοδιαστούν οι μονάδες με τον αναγκαίο εξοπλισμό, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο, ιατροί να μην μπορούν να λειτουργήσουν διότι υπάκουσαν στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, για την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας. Ο κ. Σαλμάς, υποσχέθηκε ενέργειες στις παραπάνω κατευθύνσεις και ότι δε θα εφαρμοστεί το πρόστιμο του 1 €, διότι δε θα εκδοθεί εφαρμοστική εγκύκλιος του Νόμου.

Κατόπιν αυτού, με απόφασή του ΔΣ του ΠΙΣ, της 1/8/2012, αίρεται η απαγόρευση της χειρόγραφης συνταγογράφησης και αποφασίστηκε να γίνει σύσταση στους ιατρούς να συνταγογραφούν χειρόγραφα, όπου διαπιστώνεται έλλειψη υποδομών ή ανεπάρκεια του συστήματος, προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και να μην ακυρώνεται η λειτουργία πολλών ιατρών.

Με αποφάσεις τους, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία δε θα επιτρέψουν να επιβληθεί πρόστιμο, για τη χειρόγραφη συνταγογράφηση και θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο.

Σχετικά με τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, η συζήτηση στράφηκε στην αποδιοργάνωση που προκαλείται στις μονάδες και στην ταλαιπωρία ιατρών και ασφαλισμένων, όπου και ζητήθηκε από τους αρμόδιους να γίνει εφοδιασμός των εργαστηριών του ΙΚΑ με αναλώσιμα, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι και να μην ακυρώνονται οι εργαστηριακοί συνάδελφοί μας.

Τέλος ο κ. Βλασταράκος ζήτησε να σταματήσει η συκοφάντηση και διαπόμπευση των ιατρών και η αυθαίρετη επιβολή ποινών.

Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, θα παρεμβαίνει και φυσικά θα προβεί σε κάθε ενέργεια, προκειμένου να διασφαλισθούν μισθολογικά, εργασιακά, επιστημονικά δικαιώματα, αλλά πάνω απ’ όλα το κύρος και η αξιοπρέπεια του Ιατρικού κόσμου.

Ανθή Αγγελοπούλου

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου