Επιστολή των προμηθευτών ορθοπεδικού υλικού στην υπ. Τουρισμού γα τις υπηρεσίες σε τουριστικές περιοχές

Επιστολή των προμηθευτών ορθοπεδικού υλικού στην υπ. Τουρισμού γα τις υπηρεσίες σε τουριστικές περιοχές

Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη έστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.) με τους προβληματισμούς του, αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Στην πιο κρίσιμη περίοδο για την ανόρθωση της οικονομίας της Χώρας μας, έχετε στα χέρια σας το τιμόνι της μεγαλύτερης Βιομηχανίας μας, του Τουρισμού, με τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα για άμεση εισροή πολύτιμου συναλλάγματος.
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για τον αριθμό των τουριστών που αναμένονται εφέτος και θέλουμε να σας κάνουμε κοινωνό των βάσιμων και σοβαρών προβληματισμών μας, αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.
Ο χώρος της Υγείας και μάλιστα στο μέρος των ορθοπεδικών και τραυματολογικών υλικών όπου δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις του Κλάδου μας (κυρίως ελληνικές), έχει κατατροπωθεί τόσο από την οικονομική ασφυξία των τελευταίων ετών (κούρεμα ομολόγων, καθυστερημένες πληρωμές και ανυπαρξία χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα) όσο και από την αδιάκοπη μείωση των τιμών των υλικών τους, που είναι εισαγόμενα όλα, διότι δυστυχώς κυριαρχεί ως μόνο κριτήριο προμήθειας από τα Νοσοκομεία, εκείνο της χαμηλότερης τιμής, η οποία τιμή ποτέ δεν είναι σταθερή και καθημερινά έχουμε την αγωνία νέων μειώσεων σαν να πρόκειται για χρηματιστηριακά είδη.
Αποτέλεσμα τούτου είναι οι τεράστιες ελλείψεις υλικών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ή, στην καλλίτερη περίπτωση, η λειτουργία τους με χαμηλής ποιότητας υλικά και η αποχή των μελών μας από συνεδριακές δραστηριότητες.
Όπως γνωρίζετε, η μεγάλη διασπορά των τουριστικών προορισμών και το εκτεταμένο νησιωτικό ανάγλυφο, συνθέτουν ένα δύσκολο τοπίο που από μόνο του απαιτεί επιπλέον κόστος εξυπηρέτησης από τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, οι οποίες καλούνται να υποστηρίζουν εκτάκτως, μέρα και νύχτα, καθημερινές και αργίες, τις ανάγκες των Νοσοκομείων και Κ.Υ. των περιοχών αυτών, τόσο με τις πλήρεις σειρές των τραυματολογικών υλικών τους όσο και με τις ειδικές σειρές εργαλείων που απαραίτητα συνοδεύουν τα αντίστοιχα υλικά για την τοποθέτησή τους.
Εκτιμούμε πως, είναι κρίσιμο για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και για τους Έλληνες αλλά και για τους αλλοδαπούς παραθεριστές και κυρίως για τις ευπαθείς ηλικιακά ομάδες, να εφαρμόζεται άμεσα και πλήρως η προβλεπόμενη από την ιατρική επιστήμη και τα πρότυπα λύση από το ΕΣΥ σε περίπτωση ατυχήματος ή απρόβλεπτου άλλου συμβάντος περί την υγεία τους και μάλιστα, με κατάλληλα και επώνυμα υλικά. Αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση ότι τα υλικά πρέπει να υπάρχουν σε επαρκή ποσότητα και να είναι ανάλογη η ποιότητά τους με εκείνη των άλλων προηγμένων χωρών, απ’ όπου άλλωστε προέρχονται και οι επισκέπτες-παραθεριστές.
Γνωρίζετε ότι ιδίως για κάποιες ηλικιακές και άλλες ομάδες με ευαίσθητα προβλήματα υγείας – που συνήθως είναι και οι οικονομικά πιο εύρωστες ομάδες τουριστών – προϋπόθεση για την επιλογή του τόπου διακοπών τους αποτελεί το επίπεδο των Νοσοκομειακών υπηρεσιών.
Είναι απαραίτητο να συνδράμετε από πλευράς Σας και κατά την αρμοδιότητά Σας ώστε να παύσουν οι ενέργειες που οδηγούν βίαια σε απουσία απαραίτητων ορθοπεδικών και τραυματολογικών υλικών από την αγορά και να συντονιστούν με εκείνες τις οδηγίες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που μιλούν για ποιότητα στα υλικά και τις υπηρεσίες Υγείας, διότι το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο και για τον τομέα του Τουρισμού.
Προτείνουμε να το αντιμετωπίσετε και ως προστάδιο για τον Ιατρικό Τουρισμό στη Χώρα μας, ο οποίος έχει επανειλημμένα εξαγγελθεί από κυβερνητικά χείλη, αφού κάθε ικανοποιημένος ασθενής θα αποτελεί καλό πρεσβευτή για το αίσθημα σιγουριάς των διακοπών στην Ελλάδα, όταν επιστρέφει στη δική του Χώρα.
Τέλος, οι Δημοτικές αρχές εκτιμούμε πως πρέπει να έχουν ψηλά στις προτεραιότητές τους την άρτια λειτουργία των μονάδων Υγείας στον Δήμο τους, αφού, εκτός των άλλων, θα έχουν την ανταπόδοση από υψηλό αριθμό επισκεπτών και να ευαισθητοποιηθούν και από πλευράς τους προς την κατεύθυνση αυτή.», καταλήγει η επιστολή.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου