Επικουρικό ταμείο ΝΠΙΔ ιδρύουν οι φαρμακοποιοί

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη – YGEIA360.GR

Θα αποσύρουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ του αποθεματικού τους από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, θα ιδρύσουν ένα ΝΠΙΔ και στο εξής θα διαχειρίζονται μόνοι τους, χωρίς παρεμβάσεις της Πολιτείας, τα χρήματα του επικουρικού τους ταμείου. Ο λόγος για τους 11.000 φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες φαρμακείων της χώρας, που προωθούν τη θέσπιση ενός επικουρικού ταμείου ιδιωτικού χαρακτήρα ώστε να μην ξαναζήσουν κουρέματα…

Οπως πρώτος αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ», ο νέος φορέας θα ονομάζεται Επαγγελματικό Ταμείο Φαρμακοποιών και σε αυτόν θα πηγαίνουν στο εξής τόσο οι εισφορές 4/1.000 επί των αγορών στα καταστήματά τους όσο και τα χρήματα που ο καθένας θα επιλέγει να καταθέτει στην προσωπική του καρτέλα και τα σημερινά αποθεματικά του ΠΦΣ. Κατά τη συνταξιοδότηση του φαρμακοποιού, το σημερινό εφάπαξ που παίρνει από αντίστοιχο λογαριασμό στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο θα λαμβάνεται ως μηνιαία επικουρική σύνταξη. Βασική ασφάλιση οι φαρμακοποιοί και ιδιοκτήτες φαρμακείων έχουν από το ΤΣΑΥ (Ταμείο Υγειονομικών).

Η απόφαση λήφθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ με ψήφους 73 υπέρ και 19 κατά, αφού πρώτα παρουσιάστηκε από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τ. διοικητή του ΙΚΑ, Μιλτιάδη Νεκτάριο, σχετική μελέτη. Οπως αναφέρθηκε, αντίστοιχοι φορείς υπάρχουν στη χώρα μας στον κλάδο των Οικονομολόγων και σε τραπεζιτικούς υπαλλήλους. Ενώ ο θεσμός συναντάται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου