Επίσχεση των ιδιωτών ίσον τέλος συνεργασίας με ΕΟΠΥΥ

ONMED. Σύνεση και ψυχραιμία από τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να μην προχωρήσει σε επισχέσεις στο τέλος του μήνα ζητά ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, απειλώντας ότι με αυτόν τον τρόπο, ίσως συζητήσουμε την πρόταση της Τρόικας για παύση συνεργασίας των ιδιωτών με τον ΕΟΠΥΥ.«Εάν πράγματι ο κλάδος προχωρήσει σε επισχέσεις εναντίον του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει σε συνέντευξή του σήμερα στην Real News ο υπουργός, «τότε ίσως πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά την πρόταση της Τρόικας, που λέει να παύσει ο Οργανισμός να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα υγείας και να επικεντρώσει όλους τους πόρους στις δημόσιες δομές. Εάν κρίνουν οι ιδιωτικοί πάροχοι ότι δεν μπορούν να κάνουν δουλειές με τον ΕΟΠΥΥ, τότε και ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να σκεφθεί ότι δεν μπορεί να κάνει δουλειές μαζί τους».

Ο υπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, «να δείξουν μεγαλύτερη ψυχραιμία και σύνεση» και να μην προχωρήσουν σε επισχέσεις στις 29 Οκτωβρίου όπως έχουν εξαγγείλει, διότι όπως υπογραμμίζει, «και οι ίδιοι δεν είναι άμοιροι των ευθυνών της σημερινής κατάστασης».

Αναφορικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην χώρα, ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνει ότι «Εγώ στο υπουργείο Υγείας πηγαίνω πολύ γρήγορα, το Μνημόνιο πάει πολύ αργά».

Οι μεταρρυθμίσεις μάλιστα όπως είπε, αποτελούν και το «κλειδί», για την ανάσχεση της ανεργίας που καλπάζει.

Ευθύνη της κυβέρνησης είναι να σκιστούμε να βρούμε εμείς δουλειά στον άνεργο, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και φυσικά για να συμβεί αυτό, πρέπει να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου