Επίσχεση εργασίας από τις 30 Οκτωβρίου στις ιδιωτικές κλινικές

ONMED. Προθεσμία μέχρι τις 29 Οκτωβρίου δίνουν στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να προχωρήσει στην εξόφληση των οφειλών του, σε διαφορετική περίπτωση από τις 30 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν επισχέσεις εργασίας και δε θα δέχονται βιβλιάρια ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «εμμένουμε στην προθεσμία που έχουμε δώσει για τις 29 Οκτωβρίου αναμένοντας έστω και την υστάτη στιγμή να δοθεί μια μόνιμη λύση επιβίωσης του κλάδου και των χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτόν. Μετά την ημερομηνία αυτή θα προχωρήσουμε όπως έχουμε εξαγγείλει σε επισχέσεις παροχής υπηρεσιών,μέχρι ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει πλήρως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του απέναντι μας. Αυτή είναι η θέση μας ως προς το παρελθόν και το παρόν.

Επίσης οι κλινικάρχες σημειώνουν ότι «για το μέλλον, εάν ο κ. Υπουργός Υγείας ή/και ο ΕΟΠΥΥ θέλει να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, αυτό θα το κάνουμε με οριστικούς και αναλυτικούς όρους που θα ισχύουν και θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις δυνατότητες επιβίωσης του κλάδου μας. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι πανάκριβες υπηρεσίες του συστήματος της Δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να επιδοτούνται από τις ζημιές του κλάδου της Ιδιωτικής Υγείας, διότι απλώς οι ιδιωτικές κλινικές δεν αντέχουμε πλέον».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου