ΕΟΠYΥ: Δεν ξεπερνούν τους 100 οι γιατροί που ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση

 ΕΟΠYΥ: Δεν ξεπερνούν τους 100 οι γιατροί που ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση

Δεν είναι πάνω από 100 οι γιατροί που υπάρχουν υπόνοιες ότι υπερσυνταγογράφουν ανά μήνα στο σύνολο των 60000 ιατρών της χώρας, όπως ανάφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός κατά την διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών του ΕΟΠYΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, στοιχειοθετήθηκαν επαρκή στοιχεία για μόλις 11 ιατρούς με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα στην συνταγογράφηση.

«Κατόπιν αυτών είναι πλήρης η «αφαίμαξη» της αξιοπιστίας όλων όσων μιλούσαν για το δήθεν τεράστιο σκάνδαλο της «λευκής μπλούζας». Εύλογο πλέον είναι το ερώτημα: από που προκύπτει η καταγγελία ότι το 20% των δαπανών του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αποτέλεσμα διαφθοράς καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν οφείλεται στους ιατρούς!» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Ελευθερίου

Έπειτα από αίτημα τον γιατρών του ΕΟΠYΥ , θα δοθούν τα στατιστικά στοιχεία των δαπανών του Οργανισμού ανά κατηγορία παρόχου, καθώς και στοιχεία που έχουν σχέση με τους στατιστικούς μέσους όρους ανά ειδικότητα και την εικόνα των ελάχιστων παραβατικών συμπεριφορών, που θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο κ. Κοντός ενημέρωσε την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, την πρόθεση του ΕΟΠΥΥ για θέσπιση κινήτρων προς τους ιατρούς με σκοπό τον περιορισμό της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης και των παρακλινικών εξετάσεων. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τους γιατρούς να καταθέσουν έγγραφο υπόμνημα με τις προτάσεις τους.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Ελευθερίου « Το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Οι όροι της νέας σύμβαση θα αποτελέσουν προϊόν διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. Μετά από αίτημά μας για ανανέωση των συμβάσεων έργου των 1040 ιατρών που εργάζονταν στα πολυϊατρεία του οργανισμού, ο κ. Κοντός μας γνωστοποίησε ότι εντός των επομένων 15 ημερών θα ανανεωθούν όλες αυτές οι συμβάσεις»

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου