ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: ΝΑΙ στην μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ. Όλοι ΊΔΙΟΙ – Όλοι ΊΣΟΙ στον νέο ΕΟΠΥΥ

1ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα. Τηλ. – Fax: 2107785805, 6944542664

www.eni-eopyy.net , www.eni-eopyy.gr, email: eni.eopyy@gmail.com

Αθήνα 07/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΘΕΜΑ: ΝΑΙ στην μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ. Όλοι ΊΔΙΟΙ – Όλοι ΊΣΟΙ στον νέο ΕΟΠΥΥ

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι είναι υπέρ της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς απώλειες θέσεων εργασίας, καθώς η ΠΦΥ έχει ανάγκη από μεγάλο αριθμό ιατρών κυρίως στην περιφέρεια και τα κέντρα υγείας.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, στήριξε και στηρίζει τον αγώνα των ιατρών του πρώην ΙΚΑ ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων καθώς το σύνολο του πληθυσμού συνεχίζει και έχει ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς ταλαιπωρία, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στα 5000 συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιατρεία.

Θεωρούμε ότι η μεταρρύθμιση αποτελεί ευκαιρία για ενοποίηση των εργασιακών σχέσεων των ιατρών και βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Μετά την πρόσφατη παρέμβαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντού για την μεταρρύθμιση, καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να μας κοινοποιήσει τα προσχέδια των νέων συμβάσεων με σκοπό να αρχίσουμε ΆΜΕΣΑ διάλογο καθώς οι παλαιές συμβάσεις λήγουν τον Μάρτιο και υπάρχει κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Θεωρούμε απαραίτητο μέσα από τις νέες συμβάσεις να εξασφαλίζεται, με αξιοπρεπείς όρους συνεργασίας, η ισότητα και η ισονομία για όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς, το άνοιγμα του οργανισμού σε όλους τους νέους ιατρούς που επιθυμούν να κάνουν σύμβαση και η ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στους ιατρούς που θα επιλέγουν.

Εκτιμούμε επίσης ως αυτονόητο ότι ΌΛΟΙ οι συμβεβλημένοι ιατροί θα έχουν την ίδια σύμβαση με τον ίδιο αριθμό επισκέψεων, την ίδια διάρκεια και βέβαια σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ αποφασίσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών αυτό πρέπει να γίνει για το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών.

Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ σε έναρξη ΆΜΕΣΟΥ διαλόγου με τον θεσμικό φορέα των συμβεβλημένων ιατρών, την ΕΝΙ  – ΕΟΠΥΥ, για τους όρους των νέων συμβάσεων και ζητούμε την σύγκληση της επιτροπής διαπραγμάτευσης, προκειμένου να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι του πρώην ΙΚΑ τους όρους σύμβασης στα ιατρεία τους πριν αποφασίσουν για το μέλλον.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και οι συμβεβλημένοι ιατροί, ως βασικός πυλώνας του νέου ΕΟΠΥΥ, φροντίζει για την άμεση, ποιοτική και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει προς όφελος των ασφαλισμένων και των ιατρών. Στον νέο σύστημα πρέπει οι ασφαλισμένοι να έχουν ελεύθερη και άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες χωρίς το τραγικά προβλήματα του παρελθόντος, τις τεράστιες αναμονές και τα χαράτσια των τηλεφωνικών ραντεβού.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                         Χρ. Παπασιδέρης

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

6 Σχόλια

 1. 25 xρονια στο ΙΚΑ =2 χρονια στο ιδιωτικο ιατρειο. Κουτοπονηριεs και ψευτοσυναδελφικοτητεs…

 2. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ «ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ»,ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΦΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ……ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!!ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ .ΘΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ » ΤΗΣ ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ΟΤΙ:
  1. ΚΡΙΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ….
  2. ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ
  3. ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ 50-60 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
  ΚΑΙ 4. ΓΙΝΑΜΕ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ κ.ΒΑΡΝΑΒΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΓΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ

  ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ( ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΚΑ) ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 20-25 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΡΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ…..

 3. 1/κριθηκαμε απο ΑΣΕΠ κλπ,κλπ
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΘΗΚΑΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ 1 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΕ 3 ΜΟΡΙΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΥ ΜΟΝΟΝ 1 ΜΟΡΙΟ ΔΗΛ ΙΚΑΤΖΗΣ ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ 20Χ3 ΙΣΟΝ 60 ΜΟΡΙΑ ΕΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ-καθηγητης ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ 20ΧΡΟΝΙΑ 20Χ1 ΙΣΟΝ 20 ΜΟΡΙΑ+ 1ΜΟΡΙΟ ΔΙΑΤΡΙΒΗ κλπ,κλπ
  2/εχουμε υποβαλλει αιτησεις μονιμοτητας κλπ
  Ε ΩΡΑΙΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ;
  3/δουλεψαμε στο ικα …50=60 ατομα..,καβγαδες κλπ
  ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;;ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΣ Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ.
  4/γιναμε ικατζηδες …κορεσμενο ΕΣΥ κλπ
  ΨΕΥΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΣΥ ΠΡΙΝ 20- 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ 1988- 1994 ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ..ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΥ[τοτε σκευοπνυ η καπως ετσι και τωρα συμβουλια κρισης]ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΚΡΙΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ΄;;
  ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ αγαπησαμε τις δομες του ικα….γερασαμε μαζι… γινα με φιλοι κλπ
  ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑΙΝΙΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ .
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 4. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

  Αχ καημένε Όλυμπε. Εχεις προβλημα …ΣΟΒΑΡΟ!!!
  Το ανέκδοτο με την …»κατσίκα του γέιτονα» στόχει πέι κανείς;

  • ΟΧΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ.
   ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ..

 5. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

  Τωρα μη μου πεις ότι φτύνεις και τα κουκούτσια…

Υποβολή σχολίου