ΕΟΠΥΥ … Όλα σε ένα ! Μόνο με παραπεμπτικό από μονάδα ΠΦΥ η εισαγωγή σε νοσοκομείο !

a16a9868db22328d91e9e00ac846b0e5_SΠρόσβαση σε όλες τις μικρές μονάδες θα έχουν σε λίγο καιρό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να περνούν την πύλη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ενοποιούνται, πριν εισαχθούν σε νοσοκομείο. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μόνο με παραπεμπτικό από πρωτοβάθμια μονάδα υγείας που θα αναφέρει ότι κρίνεται σκόπιμη η εισαγωγή σε νοσοκομείο θα μπορούν να νοσηλεύονται σε λίγο καιρό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Η ενοποίηση όλων των μονάδων υγείας ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και Κέντρων Υγείας που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας θα αλλάξει όλο το χάρτη της περίθαλψης. Με βάση το υπό κατάρτιση σχέδιο όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει πρώτα να περνούν από μικρά ιατρεία ή πολυϊατρεία πριν καταλήξουν σε νοσοκομείο. Και αυτό επειδή εδώ και χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι σχεδόν τα μισά περιστατικά που φθάνουν στα νοσοκομεία θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν σε πολύ μικρότερες δομές. 

Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθεί ένα ενιαίο σύστημα το οποίο θα υποδέχεται σε πρώτη φάση τους ασθενείς μόλις εμφανίσουν πρόβλημα υγείας.
Γι αυτό και θα υπάρξει και η αντίστοιχη κατανομή προσωπικού. Ήδη σε περίπου 10 μέρες ο υπουργός Υγείας θα έχει στα χέρια του ένα σχέδιο από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντό και λίγο αργότερα ένα πιο σύνθετο από τον καθηγητή οικονομικών της Υγείας Κυριάκο Σουλιώτη που θα οργανώνει όλη το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πηγή: PHARMA TEAM: ΕΟΠΥΥ όλα σε… ένα! Που και πως θα γίνονται οι εξετάσεις πριν το νοσοκομείο http://pharmateam.blogspot.com/2013/07/blog-post_9759.html#ixzz2ZaW1puKt

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου