ΕΟΠΥΥ: Σε καθεστός κινητικότητας ιατροί – εργαζόμενοι

ΕΟΠΥΥ: Σε καθεστός κινητικότητας ιατροί – εργαζόμενοι

Γιατροί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι που εντάσσονται σε μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να βρεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, στο πλαίσιο των αλλαγών στην πρωτοβάθμια υγεία. Μαζί τους και όσοι εργαζόμενοι του ΕΣΥ προσφέρουν υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια φροντίδα.
Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε πως οποιοδήποτε σχέδιο και αν επιλεγεί για τη σύσταση του νέου ενιαίου δικτύου παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας, κάποιας μορφής κινητικότητα θα υπάρξει.
Άλλωστε, το πιθανότερο είναι πως οι αλλαγές θα αφορούν και στην ενοποίηση και συνένωση μονάδων υγείας και κατά συνέπεια μείωση των οργανικών θέσεων εργασίας.
Η πρόκληση για τις υπηρεσίες του Υπουργείου θα είναι να μην δημιουργηθεί κενό στην παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, κατά τη μεταβατική περίοδο. Αυτές είναι και οι οδηγίες που έχει δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Εν τω μεταξύ, προσπάθειες γίνονται για να καταγραφεί ο πραγματικός αριθμός των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και κατ’ επέκταση των ανασφάλιστων, ώστε να προωθηθεί και σχετικό σχέδιο για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τους.

 

virus.com.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου