ΕΟΠΥΥ: Στις 15/1/2014 η κινητικότητα γιατρών και εργαζομένων

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει παρουσιάσει στην τρόικα το σχέδιο υλοποίησης 11.000 απολύσεων εντός του 2014 και το σχέδιο διαθεσιμότητας – κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Οι σχετικές αποφάσεις θα εκοδθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Σχετικά με τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας, αναμένεται να προέλθουν, κυρίως, από το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας των ΟΤΑ και από τον ΕΟΠΠΥ.
Σε ό,τι αφορά τις 11.000 απολύσεις, που αναμένεται να προχωρήσουν εντός του 2014, εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις δημοτικές επιχειρήσεις, γιατρούς του ΕΟΠΠΥ και από δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.
 
Παράλληλα, η καμπάνα χτυπάει και για εργαζόμενους από τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά Ταμεία που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας.
 
Πηγή: http://www.onmed.gr/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου