ΕΟΠΥΥ: Νόμιμες οι ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς! Έρχεται νέα κόντρα

Νέα κόντρα βρίσκεται προ των πυλών μεταξύ του κλάδου των φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού παρουσιάζει απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία είναι νόμιμες οι ατομικές συμβάσεις.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει πρόσφατα τον κλάδο δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, η σύναψη ατομικών συμβάσεων χρησιμοποιήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τον ΕΟΠΠΥ ως βασικό μέσο πίεσης για να σταματήσουν οι απεργίες.
Πάντως με την απόφαση αυτή φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος να διαφοροποιηθεί όλο το σύστημα των φαρμακείων και των πληρωμών καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας προτίθεται αν χρειασθεί να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι κάθε φαρμακοποιός θα εισπράττει τις οφειλές απ ευθείας από τον ΕΟΠΥΥ και όχι μέσω των Φαρμακευτικών Συλλόγων όπως γίνεται σήμερα. Κάτι που μπλοκάρει βέβαια στο μέλλον τη συμμετοχή όλων των φαρμακοποιών σε πιθανές κινητοποιήσεις.
Να σημειωθεί ότι τα όργανα του κλάδου αναμένεται να αντιδράσουν και με προσφυγές σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με τη Διοικήση του ΕΟΠΥΥ το ΣτΕ απεφάνθη και για το θέμα της ύπαρξης των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ τα οποία τα θεωρεί νόμιμα. Οι φαρμακοποιοί πάντως έχουν προσφύγει στην Ευρωπαική Επιτροπή για αθέμιτο ανταγωνισμό και με βάση απαντητική επιστολή που τους εστάλη το θέμα θα διερευνηθεί.
Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου