ΕΟΠΥΥ: κανένα παραπεμπτικό του Οργανισμού από τα Διαγνωστικά

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων, οι οποίοι ξεκίνησαν από χθες, 7 Νοεμβρίου επισχέσεις υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα Διαγνωστικά δεν δέχονται τα παραπεμπτικά του Οργανισμού για εκτέλεση εξετάσεων σε ασφαλισμένους του.

Όλοι οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών συγκλίνουν πως οι δυναμικές κινητοποιήσεις των μελών τους είναι μονόδρομος μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις (claw back και rebate) που στην ουσία «εθνικοποιούν», όπως αναφέρουν, τις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα τα θεσμικά όργανα του κλάδου, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί όπως αναφέρουν, ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει πληρώσει στα Διαγνωστικά Κέντρα ληξιπρόθεσμες προκαταβολές τρεχουσών οφειλών για περισσότερο από 4 μήνες, αρνείται να εκκαθαρίσει υποβολές δαπανών από το 2012, ενώ η καταβολή των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων των παρελθόντων ετών (2007 έως 2011) έχει βαλτώσει στην γραφειοκρατία του Δημοσίου, ανεβάζοντας το σύνολο των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τα Διαγνωστικά Κέντρα σε 350 εκατ. ευρώ περίπου.
Οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων καταγγέλλουν τον οικονομικό τους στραγγαλισμό, όταν την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας, χωρίς σοβαρή μελέτη των επιπτώσεων, επιβάλλει claw back και rebate επί των ήδη εξαιρετικά χαμηλών αποζημιώσεων τους. Σημειώνεται πως οι αμοιβές για παρακλινικές εξετάσεις έχουν ήδη μειωθεί δραματικά (κάτω του Κρατικού τιμολογίου που ισχύει από το 1992), με την θέσπιση των ασφαλιστικών τιμών και την υποχρέωση παροχής επιπλέον εκπτώσεων. Η επιβολή του claw back και του rebate θεωρείται η χαριστική βολή στον κλάδο. 
http://www.onmed.gr/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου