ΕΟΠΥΥ: εξετάσεις και νοσήλια από την τσέπη των ασφαλισμένων – Ελλάδα

Νέο «χτύπημα» περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση των συμβεβλημένων γιατρών, των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας με αίτημα την εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών. Ετσι, από τις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους εξετάσεις και νοσήλια.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, η οικονομική δυσπραγία του ενιαίου Ταμείου, που έχει τινάξει στον αέρα τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατομμυρίων πολιτών, μονοπώλησε τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του έτους αναμένεται να φθάσει στα 2,5 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, οι συναρμόδιοι υπουργοί εκτιμούν ότι η επιβολή έκπτωσης από τους παρόχους υγείας είναι μονόδρομος.

Παράλληλα, ποντάρουν σε μια σειρά από μέτρα που αφορούν την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, με στόχο την εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προωθείται η άμεση έκδοση του νέου δελτίου τιμών που αναμένεται να μειώσει τη μαύρη τρύπα κατά 350 εκατ. ευρώ, η εφαρμογή της θετικής λίστας (150 εκατ. ευρώ) και η αύξηση της χρήσης γενοσήμων (100 εκατ. ευρώ).

μέσω ΕΟΠΥΥ: εξετάσεις και νοσήλια από την τσέπη των ασφαλισμένων – Ελλάδα.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου