ΕΟΠΥΥ: διαφάνεια μόνο με τον διπλό του «ρόλο» λέει ο Κοντός

ONMED. Την άποψη ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να λειτουργήσει καλλίτερα, πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη διαφάνεια μόνο με την διττή του ιδιότητα, δηλαδή ως πάροχος αλλά και ως αγοραστής, εκφράζει ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός, σε συνέντευξή του στον Επενδυτή.


Με την θέση του αυτή, ο κ. Κοντός διαχωρίζει εντελώς την θέση του από την ήδη ειλλειμμένη απόφαση της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία μιλά μόνο για ρόλο αγοραστή και με ισχυρή παρουσία των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.
Στην συνέντευξη ο κ. Κοντός αναφέρει ότι η διαφάνεια των συναλλαγών, η παρακολούθηση και τήρηση των προυπολογισμών και ο έλεγχος των δαπανών, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υγείας και αγοραστή. Για τον λόγο αυτό, εξηγεί, ο Οργανισμός θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες και να μην γίνει μόνο αγοραστής όπως επιδιώκει η Task Force.
Οσον αφορά τους ανασφάλιστους, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλίσουμε την δυνατότητα παροχής ενός στοιχειώδους πακέτου παροχών με ποιοτικές προδιαγραφές σε μηδενικές τιμές. Για το 2014 παραδέχεται ότι στο προσχέδιο του προυπολογισμού που έχει κατατεθεί, υπάρχει πράγματι μία μείωση της κρατικής επιχορήγησης.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου