ΕΟΠΥΥ: Αύξηση στο πλαφόν όσων εξετάζουν περισσότερους ασθενείς

ΕΟΠΥΥ: Αύξηση στο πλαφόν όσων εξετάζουν περισσότερους ασθενείς
iatronet. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί αναγκαίο τον έλεγχο της υπερβάλλουσας συνταγογράφησης για τον εξορθολογισμό και τη συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Σε προσαρμογές του πλαφόν των συνταγών σε όσους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς εξετάζουν περισσότερους ασθενείς, θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας.
 
Αυτό ανέφεραν την Τρίτη στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκο (αριστερά), ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας (δεξιά) και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός (μέσο).
 
Το μέτρο – εξήγησαν – θα αφορά τους γιατρούς, οι οποίοι δέχθηκαν την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων από 200 σε 400 τον μήνα προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών από τον περασμένο Νοέμβριο, που απεργούν οι γιατροί των πολυϊατρείων.

Αναγκαίο
 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί αναγκαίο τον έλεγχο της υπερβάλλουσας συνταγογράφησης για τον εξορθολογισμό και τη συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης, τουλάχιστον για το 2014.
 
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διευκρίνισε πως όσοι γιατροί έχουν ξεκινήσει να συνταγογραφούν κατά τη διάρκεια του 2013, θα περιλαμβάνονται στους νεοεισερχόμενους, για τους οποίους επιτρέπεται δαπάνη αντίστοιχη με το 80% του μέσου όρου της ειδικότητάς τους για το 2013.
 
Εμβόλια
 
Η δαπάνη για τα εμβόλια, τους ορούς και τα παράγωγα αίματος, παρότι συνταγογραφούνται, δεν υπολογίζονται στο όριο συνταγογράφησης.
 
Οι γιατροί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (plafoniatroi@eopyy.gov.gr).

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου