ΕΟΠΥΥ:Διακοπή σύμβασης σε ιατρούς ή κλινικές που κάνουν επίσχεση

E0E7D894114E7BBCC719110D050C0769

Θα διακόπτεται η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς και τις κλινικές που θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Την παραπάνω προειδοποίηση απευθύνει σε όλους τους παρόχους υγείας, εκπρόσωποι των οποίων ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός.

«Ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι η απόφαση για επίσχεση εργασίας, την οποία ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι κάποιων ενώσεων παρόχων υγείας, συνεργαζόμενων με τον Οργανισμό, είναι αντισυμβατική και στρέφεται κυρίως κατά των ασφαλισμένων. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι αβάσιμοι και προσχηματικοί. Συγκεκριμένα, όλοι γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους έχει ήδη αποπληρωθεί» σημειώνουν εκπρόσωποι του Οργανισμού, τονίζοντας ότι με παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, ύψους 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η άμεση καταβολή των οφειλόμενων. Προσθέτουν ότι η πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ υλοποιείται κανονικά, εντός των ορίων του κλειστού προϋπολογισμού του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι η κατάργηση στην πράξη του clawback για το 2015. «Στο πλαίσιο αυτό», αναφέρει, «η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιθυμούν να συνεργαστούν με τους επίσημους φορείς και τα συλλογικά όργανα των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, προς την υιοθέτηση επιμέρους μηχανισμών ελέγχου της υπερβάλλουσας ζήτησης, εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των αναγκών των ασφαλισμένων και οικονομικής σταθεροποίησης των παρόχων χωρίς την επιβολή clawback».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κοντός, η διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παραβιάζει ουσιώδεις όρους των συμβάσεων, συνιστά μονομερή παραβίασή τους και θέτει εκτός του δικτύου των συμβεβλημένων παρόχων όσους την εφαρμόσουν.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ ζητούν από τους ασφαλισμένους να βεβαιώνονται ότι ο πάροχος στον οποίο απευθύνονται δεν συμμετέχει στην επίσχεση ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι με το σύνολο της δαπάνης για τις υπηρεσίες που θα πάρουν.

 

tovima.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου