Εξοικονόμηση 7,2 εκατ. ευρώ από ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για αντιδραστήρια

ΗΕΑLTH VIEW. Εξοικονόμηση 7,2 εκατ. Ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο προέκυψε μέσω της εκτέλεση «Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών» για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιμοδοσίας από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) 

Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν την 10η Οκτωβρίου 2013 με απόλυτη επιτυχία 4 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΠΥ), για αντιδραστήρια με συνοδό εξοπλισμό για τον έλεγχο του αίματος με τη μέθοδο της μοριακής τεχνικής νουκλεϊνικών οξέων-ΝΑΤ. Η διαδικασία έγινε μετά από την πρωτοβουλία και την συμβολή του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Σε όλους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέσω της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης επιτεύχθηκαν πρόσθετες μειώσεις τιμών, οι οποίες έφτασαν σε ποσοστό 53,3 % σε σχέση με τον προϋπολογισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προμήθειες προϋπολογισμού 13,5 εκατ. Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από τη διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, εξοικονομήθηκαν 7,2 εκατ. Ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κρίθηκαν ως ιδιαίτερα επιτυχή καθώς, σύμφωνα με τον κο Χρήστο Γιάνναρη, Πρόεδρο της ΕΠΥ, “επιτεύχθηκε σημαντική εξοικονόμηση κόστους έναντι του αρχικού προϋπολογισμού”.

Όπως επισήμανε ο κος Γιάνναρης “Η χρήση της υπηρεσίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στοχεύει πρωτίστως στη μείωση του κόστους των δημόσιων δαπανών αλλά και στην προώθηση διαφάνειας στις προμήθειες, στη γρηγορότερη επεξεργασία των προσφορών καθώς και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών”.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσω της πλατφόρμας της Be Business Exchanges S.A., θυγατρικής της Eurobank,που είναι εταιρία εξειδικευμένη σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των ευρύτερων ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών (e-Business) της Eurobank

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου